Νομική υποστήριξη σε οδοντιάτρους της Θεσσαλονίκης που ''πέφτουν'' θύματα εκβιαστών

Νομική υποστήριξη σε οδοντιάτρους της Θεσσαλονίκης που ''πέφτουν'' θύματα εκβιαστών

Με αφορμή το περιστατικό με τους άνδρες που εκβίαζαν οδοντίαντρο στη Θεσσαλονίκη,  ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκη,  γνωστοποιεί ότι βρίσκεται στο πλευρό των μελών του και ότι σε όποια περίπτωση παραστεί ανάγκη, προσφέρει νομική συνδρομή, μέσω των δικηγόρων του Συλλόγου.

Το περιστατικό έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, όταν ο 36χρονος οδοντίατρος από τη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και του ιατρείου του από έναν άντρα 52 ετών και τον 29χρονο γιο του. Για την υπόθεση συνελήφθησαν οι δύο άντρες, όπως επίσης κι ένας 44χρονος δικηγόρος. (Διαβάστε αναλυτικά κι ΕΔΩ την σχετική είδηση)

¨Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς. Με την εγκληματικότητα πλέον να καλπάζει, οφείλουμε να επιδείξουμε αλληλεγγύη και αντανακλαστικά. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προσφέρει νομική βοήθεια και κάλυψη στα μέλη του που γίνονται θύματα εγκληματικών ενεργειών και απάτης. Γνωρίζουμε ότι πολλοί εκ των συναδέλφων μας υποφέρουν υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και θέλουμε να γνωρίζουν ότι έχουν έναν ισχυρό σύμμαχο στο πλευρό τους¨ αναφέρει ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Δεβλιώτης. Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση του ΟΣΘ υπενθυμίζει στους συναδέλφους οδοντιάτρους να υιοθετήσουν τη συμπλήρωση του εντύπου συγκατάθεσης, το οποίο συνυπογράφεται από τον θεράποντα οδοντίατρο και τον ασθενή και όπου αναφέρονται αναλυτικά το σχέδιο θεραπείας, πιθανές επιπλοκές των θεραπευτικών πράξεων καθώς και το ύψος της οδοντιατρικής δαπάνης.