Πρ.Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού-Ευόσμου: Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος

Πρ.Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού-Ευόσμου: Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος

«Εδώ και δέκα μήνες έχουμε στείλει έγγραφο στον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου

και ζητούμε άμεσα να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο για θέματα παιδείας» είπε στον Alpha 96.5 η πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου-Αριστοτέλης Aγγελική Ζαννίκου «όμως απάντηση μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει. Φαίνεται πως το πρόβλημα της δημοτικής στέγης για τη δημοτική αρχή είναι δευτερεύουσας σημασίας.»

Απαριθμώντας τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτήρια του δήμου η κα Ζαννίκου τόνισε πως «το 25ο Δημοτικό σχολείο λειτουργεί με 14 προκάτ αίθουσες. Έχουμε πάρα πολλές αίθουσες που είναι με γυψοσανίδες. Έχουν κλειστεί τα πάντα, υπόγεια, γυμναστήρια έχουμε συνολικά 117 αίθουσες που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Έχουμε καταστήματα ενοικιαζόμενα που χρησιμοποιούνται για αίθουσες διδασκαλίες και συνολικά είναι 18 που λειτουργούν μέχρι και σήμερα. Λειτουργούν 50 αίθουσες σε βιβλιοθήκες και αίθουσες εκδηλώσεων. Άνωθεν του περιφερειακού μια περιοχή με 10.000 κατοίκους, δεν υπάρχει ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο και οι μαθητές μεταφέρονται χιλιόμετρα για να κάνουν μάθημα» τόνισε η ίδια.

Σύμφωνα με την ίδια ακόμα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με το 2ο ΕΕΕΕΚ Ελευθερίου Κορδελιού τονίζοντας πως «στεγάζεται σε ακατάλληλο χώρο, σε οικοδομή. Μιλάμε για παιδιά με ειδικές ανάγκες που συνεχίζουν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο» παρά το γεγονός ότι έχει υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα. Επιπλέον, το 4ο ΓΕΛ Ευόσμου σύμφωνα με την κα Ζαννίκου «είναι δίπλα σε σιδηροδρομικές γραμμές χωρίς περίφραξη». Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα κτήρια , η ίδια έκανε λόγο για «αυλές με λακκούβες και στάσιμα νερά με παρουσία σκουληκιών από την υγρασία. Και το πιο βασικό, τα περισσότερα σχολεία λειτουργούν χωρίς πιστοποιητικά πυροπροστασίας και άλλα χωρίς την νομιμοποίηση των σχολικών κτηρίων.»

Όπως αποκάλυψε μάλιστα, πρόσφατα «με επισκέφθηκε δεκαπενταμελές λυκείου όπου ζήτησε τη βοήθειά μου γιατί βιώνουν εκεί τριτοκοσμικές καταστάσεις. Το επισκέφθηκα και το φωτογράφησα και έχω ενημερώσει τις αρχές. Έχουμε πρόβλημα ακόμα και με αυτοκίνητα που παρκάρουν στο πίσω μέρος του σχολείου, είναι πίσω από το Μέγαρο της Αστυνομίας και δεν έχει άδεια να είναι σχολείο. Αυτά μου τα μετέφεραν οι ίδιοι οι μαθητές» είπε η πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου.

Τέλος η ίδια τόνισε πως «θα καταφύγουμε στην αντιπολίτευση» αν δεν απαντήσουν από τον δήμο «όπως την καλέσαμε και πέρυσι.Ίσως αυτό φοβούνται , την κατακραυγή του κόσμου. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα έπρεπε να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε θέματα παιδείας και όμως δεν έχει γίνει τίποτα»

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.