Σύσκεψη για την ασφάλεια από τις πυρκαγιές συγκαλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη για την ασφάλεια από τις πυρκαγιές συγκαλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Σε σύσκεψη καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκεμένου να κινήσουν άμεσα σε τοπικό επίπεδο μια εκστρατεία κινητοποίησης

όλων όσων έχουν κατοικία ή επιχείρηση στις λεγόμενες περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλ. Μοριχόβου 1, 5ο όρ.), τη Δευτέρα 30 Ιουλίου και ώρα 17.00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:

"Η Ελλάδα σήμερα πενθεί σε κάθε γωνιά της για τις δολοφονικές φωτιές στην Αττική που στοίχισαν σε ανθρώπινες ζωές, που κατέστρεψαν περιουσίες μιας ολόκληρης ζωής, που αλλοίωσαν έναν πνεύμονα πρασίνου για τις γενιές που έρχονται, που έδειξαν την αδυναμία μας. Την αδυναμία ΟΛΩΝ μας και όχι μόνον της επίσημης Ελληνικής πολιτείας που αποδεικνύει με μοναδική συνέπεια τα τελευταία, τουλάχιστον τριάντα, χρόνια ότι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί επιτυχώς στις απαιτήσεις μιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Σε αυτή τη γη που καταστρέφεται θυμίζοντας κρανίου τόπο, είμαστε ΟΛΟΙ εμείς που έχουμε χτίσει κατοικίες, ή τις επιχειρήσεις μας, χωρίς να έχουμε μεριμνήσει για τα αυτονόητα: ασφαλείς και καθαρές από χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά εξόδους διαφυγής και δεξαμενές νερού. Είμαστε λοιπόν ΟΛΟΙ εμείς αυτοί που χρειάζεται να δείξουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, απαιτώντας εν συνεχεία από το κράτος να αποδείξει την ύπαρξη του.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Ομοσπονδίας Εμπορίου, Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καλεί σε σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως κινήσουν άμεσα σε τοπικό επίπεδο, μια εκστρατεία κινητοποίησης όλων όσων έχουν κατοικία ή επιχείρηση στις λεγόμενες περιοχές υψηλού κινδύνου, με σκοπό την από κοινού συμμετοχή ΟΛΩΝ στην διατήρηση των προϋποθέσεων ασφαλείας που συνεπάγεται η διαβίωση μας στις περιοχές αυτές.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλ. Μοριχόβου 1, 5ο όρ.), τη Δευτέρα 30 Ιουλίου και ώρα 17.00.

Υπό τις σημερινές συνθήκες εθνικού πένθους, ας πούμε ΟΛΟΙ μαζί ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο 4 – 5 Αυγούστου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, φροντίζουμε τις περιοχές μας, δημιουργώντας οι ίδιοι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή διαβίωση μας στο περιβάλλον που ζούμε.

Σώζουμε τις ζωές μας και τις ζωές των συνανθρώπων μας, σημαίνει δουλεύουμε από κοινού για το καλό αυτού του τόπου. Δουλεύουμε με προσωπικό κόπο, με προσωπικούς πόρους συχνά, και αν χρειαστεί και με προσωπική θυσία".

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.