Καταγγελία: Απολύσεις εργαζομένων σε επιχείρηση της Θεσσαλονίκη επειδή συμμετείχαν σε απεργία

Καταγγελία: Απολύσεις εργαζομένων σε επιχείρηση της Θεσσαλονίκη επειδή συμμετείχαν σε απεργία

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης «Γεωανάλυση Α.Ε.», για τις απολύσεις που έκανε ενάντια σε συνάδελφους, για τη συνδικαλιστική τους δράση.

 

Σύμφωνα με την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων, η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση δυο συναδέλφων οι οποίοι συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία στις 30/5. «Για να συγκαλύψουν το γεγονός ότι απολύουν απεργούς, προχώρησαν την ίδια περίοδο σε άλλες δυο απολύσεις, με αστείες προφάσεις για την «παραγωγικότητά» τους, θέματα για τα οποία δεν τους είχε γίνει ποτέ πριν γραπτή παρατήρηση ή προειδοποίηση» καταγγέλλει η  Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης.

«Η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί σύγχρονο κάτεργο καθώς  επιβάλλει άθλιους όρους δουλειάς, αξιοποιώντας όχι μόνο όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των τελευταίων χρόνων, αλλά και ακόμα πιο αντιδραστικές μεθόδους, φτάνοντας στο σημείο π.χ. να επιβάλει και χρηματικά πρόστιμα αν δεν πιάνονται οι στόχοι» συμπληρώνουν στην ανακοίνωση τους. 

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης δηλώνει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους συναδέλφους της «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε.» στον δίκαιο αγώνα που κάνουν. «Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των τεσσάρων συναδέλφων, την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας» αναφέρει η  Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.