Έρχονται αλλαγές στα σημεία τερματισμού λεωφορείων του ΟΑΣΘ

Έρχονται αλλαγές στα σημεία τερματισμού λεωφορείων του ΟΑΣΘ

Αλλαγές στα σημεία τερματισμού λεωφορειακών γραμμών οι οποίες καταλήγουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προερχόμενες από γειτονικούς δήμους, προαναγγέλλει μέσω του Alpha 96,5 ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Σάββας Παναγιωτίδης.

 

Σε συνεργασία με τον ΟΣΕΘ, ο οποίος ήδη επεξεργάζεται σχετικό σχέδιο, από το Σεπτέμβριο τα δρομολόγια γραμμών οι οποίες ξεκινούν από όμορους δήμους και σήμερα σταθμεύουν στο κέντρο της πόλης, όπως στο ΠΑ.ΜΑΚ, θα αλλάξουν κατάληξη.

«Θέλουμε να αποσυμπιέσουμε το κέντρο από τον αριθμό των λεωφορείων που μαζικά καταφθάνουνε» διευκρινίζει ο κ. Παναγιωτίδης σύμφωνα με ανακοίνωση του σταθμού, συμπληρώνοντας ότι το νέο σχέδιο «θα έχει σταθμούς μετεπιβίβασης. Να 'ρχονται τα λεωφορεία από την περιφέρεια, από τους δήμους, να μετεπιβιβάζονται σε μια γραμμή κοντά στο κέντρο και να υπάρχουν λεωφορεία τα οποία θα κάνουν τις διαδρομές αποκλειστικά στο κέντρο, χωρίς να μπαίνουν άλλα λεωφορεία από τις περιαστικές γραμμές», χωρίς να χρειάζεται δεύτερο εισιτήριο για τον επιβάτη.

Ταυτόχρονα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, απευθύνει έκκληση στους δημάρχους των όμορων δήμων να μην αποφανθούν για το νέο σχέδιο από μικροπολιτική σκοπιά, αλλά έχοντας κατά νου «μια μεγαλύτερη εικόνα της πόλης».

Εν σχέσει με τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τα αραιά δρομολόγια ανά γραμμή, ο κ. Παναγιωτίδης παραδέχεται πως «Είμαστε αρκετά μακριά από αυτό που χρειάζεται η πόλη» και εκτιμά πως μεσοπρόθεσμα θα ενισχυθεί ο στόλος με τα υπό επισκευή λεωφορεία.

Ειδικότερα, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι «η μη συντήρηση του στόλου» από την προηγούμενη ιδιωτική διοίκηση «ήταν μία βόμβα η οποία αρχίζει και σκάνει» και καταγγέλλει τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ πως επέτρεπε την κυκλοφορία σε οχήματα επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών, κάνοντας λόγο για «έγκλημα» καθώς «υπήρχανε αυτοκίνητα τα οποία είχαν να κάνουνε προληπτική συντήρηση πέντε χρόνια. Λεωφορεία που είχανε να αλλάξουνε λάδια τρία χρόνια» εξηγεί.

Αυτή τη στιγμή, «υπάρχει έλλειψη συγκεκριμένων τεχνικών και ειδικοτήτων» με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΟΑΣΘ να έχει στραφεί τόσο στην ΕΛΒΟ, όσο και σε ιδιωτικά συνεργεία, προκειμένου να επισκευάσει έναν αριθμό λεωφορείων και στη συνέχεια να τα θέσει σε κυκλοφορία. «Περίπου 50 λεωφορεία» βρίσκονται σε ιδιωτικά συνεργεία, ενώ η ΕΛΒΟ επιδιορθώνει άλλα 25 οχήματα μετά τα 24 τα οποία παρέδωσε τους προηγούμενους μήνες, πλήρως ανασκευασμένα, ενημερώνει ο κ. Παναγιωτίδης. Κατά την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΘ, το βασικό πρόβλημα αυτή την περίοδο είναι ότι «ενώ μπορεί να βάζουμε λεωφορεία στην κυκλοφορία, έχουμε ελάχιστη προς τα πάνω αύξηση», διότι «πάρα πολύ εύκολα και ειδικά στο καλοκαίρι» τα οχήματα εμφανίζουν βλάβες.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, περί αγοράς νέων λεωφορείων, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ σημειώνει πως το υπουργείο εξετάζει την προμήθεια του ΟΑΣΘ με περίπου 150 καινούργια λεωφορεία, δεδομένου ότι η νυν διοίκηση, ούσα προσωρινή, δεν μπορεί να προβεί σε διεξαγωγή διαγωνισμού.

 

http://www.typosthes.gr