Ποινική δίωξη σε Π. Ψωμιάδη για τις δηλώσεις του στην κάμερα του seleo, κατά του Γ. Μπουτάρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποινική δίωξη σε Π. Ψωμιάδη για τις δηλώσεις του στην κάμερα του seleo, κατά του Γ. Μπουτάρη (ΒΙΝΤΕΟ)

''Αυτή η χολέρα, αυτό το πολιτικό τραβέλι...'' δήλωνε στην κάμερα του seleo o Π. Ψωμιάδης την ώρα που την επίμαζη μέρα της επίθεσης περνούσε από δίπλα του ο Γ. Μπουτάρης . Ο εισαγγε΄λέας με αφορμη τα παραπάνω άσκησε στον πρώην περιφερειάρχη ποινική δίωξη για εξύβριση σε βάρος του Δημάρχου

 

Ο Π. Ψωμιάδης κλήθηκε για κατάθεση στο αρμόδιο τμήμα Ασφαλείας που έχει την υπόθεση όπου απολογήθηκε με υπόμνημα στο 0ποίο παραδέχεται ότι εξύβρισε τον δήμαρχο σε τηλεοπτικές  δηλώσεις του, λέγοντας ότι ήταν στο πλαίσιο της δριμείας πολιτικής κριτικής  που δύναται να ασκεί. Μάλιστα ο δικηγόρος του φέρεται να προσκόμισε δηλώσεις εν ενεργεία πολιτικών που χρησιμοποίησαν ανάλογους χαρακτηρισμούς (Π. Καμμένος σε βάρος Γ. Στουρνάρα).

Στο ίδιο υπόμνημα ο Π Ψωμιάδης αρνείται ότι προέβη σε χειρονομίες για να ξεσηκώσει το συγκεντρωμένος πλήθος να προβεί σε αποδοκιμασίες σε βάρος του δημάρχου.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε αμέσως μετά το επεισόδιο,  από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ Λάμπρο Τσόγκα η οποία διαβιβάστηκε σε εισαγγελέα  Πρωτοδικών και στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.