«Μπάτε... οχήματα αλέστε»! - Ανεξέλεγκτη η κυκλοφορία οχημάτων στον πεζόδρομο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μπάτε... οχήματα αλέστε»! - Ανεξέλεγκτη η κυκλοφορία οχημάτων στον πεζόδρομο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα απαράδεκτο φαινόμενο αυθαιρεσίας της κυκλοφορίας αυτοκινήτων στον πεζόδρομο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης. 

 

Αυτοκίνητα μπαίνουν στον πεζόδρομο της Νέας Παραλίας και ανεξέλεγκτα «διαμορφώνεται» ένας μικρός δρόμος πάνω στο πλακόστρωτο.

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει στο ύψος του Ναυτικού Ομίλου, στην Νέα Παραλία.

Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στην σελίδα «Ένωση για τα διακαιώματα των παιζών», βλέπουμε αυτοκίνητα να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα από την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας και να κατευθύνονται προς τους  χώρους στάθμευσης που υπάρχουν στο σημείο. Τα αυτοκίνητα παιρνούν ανάμεσα από πεζούς, που ειδικά τα Σαββατοκύριακα, αυτό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο. 

Η «Ένωση γα τα διακαιώματα των παιζών» και οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο με την κυκλοφορία οχημάτων. 

Η επιστολή: 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
Καθημερινά και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα γινόμαστε μάρτυρες κυκλοφοριακής συμφόρησης Ι.Χ. αυτοκινήτων και δικύκλων πάνω στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Ναυτικών Ομίλων. 
Ιδιωτικά αυτοκίνητα μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα από την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τους αυθαίρετους χώρους στάθμευσης που έχουν δημιουργήσει ο Ιστιοπλοικός Όμιλος και ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης. Αυτό γίνεται διασχίζοντας τον πεζόδρομο του πλακόστρωτου, αφού οι βυθιζόμενες μπάρες που θα έπρεπε να ανοίγουν, μόνο για τα ελάχιστα οχήματα που έχουν σχέση με τις αθλητικές δραστηριότητες, είναι συνεχώς ανοιχτές. 
Η πυκνότητα των μετακινήσεων και της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων είναι εξοργιστική για τους περιπατητές και χρήστες της Παραλίας καθώς περνούν ανάμεσά τους, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, συνεχώς εκατοντάδες αυτοκίνητα για να παρκάρουν, τα περισσότερα δεν βρίσκουν χώρο και επιστρέφουν πάλι από τον πεζόδρομο. Και όλο αυτό με τον κίνδυνο να δημιουργηθεί ατύχημα, δεδομένης της ευρύτατης παρουσίας περιπατητών στην Παραλία.
Επιπλέον, ο πεζόδρομος απέναντι από τους Ομίλους, μπροστά στην λίμνη του Κήπου των Γλυπτών, έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης δικύκλων ώστε να μένει περισσότερος χώρος για τα ΙΧ στους Ομίλους. Επίσης, τώρα τελευταία ενοικιάζονται και μηχανοκίνητα παιδικά αυτοκινητάκια μπροστά στους Ομίλους.
Η τριτοκοσμική αυτή εικόνα καταστρατηγεί τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας του μεγαλύτερου και ομορφότερου δημόσιου χώρου της πόλης μας. 
Γνωρίζουμε ότι η απόφαση διέλευσης αφορά μόνο αυτοκίνητα που μεταφέρουν σκάφη. Γιατί έχει επεκταθεί το δικαίωμα στους εκατοντάδες θαμώνες των δήθεν εντευκτηρίων, στην πραγματικότητα καφετεριών και κέντρων διασκέδασης; 
Παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για να μην παρατηρηθεί ξανά το φαινόμενο της επικίνδυνης αυτής αυθαιρεσίας που καταστρατηγεί τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, καθώς και να ενημερωθούμε σχετικώς.

Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών 
Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.