Άγνωστος αντικατέστησε το «φεγγάρι» της Νέας Παραλίας... με δική του κατασκευή - Δείτε τι έβαλε (ΦΩΤΟ)

Άγνωστος αντικατέστησε το «φεγγάρι» της Νέας Παραλίας... με δική του κατασκευή - Δείτε τι έβαλε (ΦΩΤΟ)

Μια κατασκευή από κόντρα πλακέ, χαρτί και... χιούμορ αντικατέστησε για λίγο το το γλυπτό "Φεγγάρι στην ακτή" του Παύλου Βασιλειάδη στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

 

«Καλλιτέχνης» αγνώστων στοιχείων αποφάσισε να αντικαταστήσει το γλυπτό "Φεγγάρι στην ακτή", που έχουν αρπάξει εδώ και καιρό από την Νέα Παραλία. 

Στο σημείο που ήταν το γλυπτό, άγνωστος τοποθέτησε ένα ξύλο κόντρα πλακέ σε σχήμα φεγγαριού, με μια πρόχειρη βάση, που δεν θα άντεχε πολύ. Πάνω στο ξύλο, υπήρχε χαρτί που είχε ζωγραφισμένο το φεγγάρι και μια ξανθιά γυναίκα με κόκκινο σώμα που είχε στάση βαδίσματος. 

Ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την Νέα Παραλία, Πρόδρομος Νικηφορίδης, μιλώντας στο Seleo, αναφέρει πως του τηλεφώνησαν και τον ενημέρωσαν για αυτή την κατασκευή. Ο ίδιος, πήγε στο σημείο και φωτογραφήθηκε μαζί με την κατασκευή, πριν συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης το ξηλώσει. 

Φωτογραφία του Prodromos Nikiforidis.

«Mε ενημέρωσαν ότι κάποιος το τοποθέτησε και πήγα να το δω. Το βρήκα συμπαθέστατο, σαν μια αντίδραση χιουμοριστική, για την αρπαγή του «φεγγαριού» από το σημείο» δηλώνει στο Seleo, o αρχιτέκτονας, Πρόδρομος Νικηφορίδης. 

Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, για την επίσημη αντικατάσταση του γλυπτού "Φεγγάρι στην ακτή" του Παύλου Βασιλειάδη, ανέφερε στο Seleo, πως έχει ήδη αποφασιστεί το νέο «φεγγάρι» να τοποθετηθεί μέσα στη θάλασσα ανάμεσα στις «Ομπρέλες» του  Ζογγολόπουλου και στην θέση που ήταν. Ενώ, πάνω στο ξύλο που ήταν το γλυπτό στην Νέα Παραλία, θα τοποθετηθεί ένα νέο γλυπτό, του Κώστα Βαρώτσου. 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.