Το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Σ' έναν τεράστιο παιχνιδότοπο θα μετατραπεί στις 7 και 8 Ιουνίου ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη. Σκοποβολή, τοξοβολία, επιτραπέζια παιχνίδια και πολλές ακόμη δράσεις περιλαμβάνονται στο 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού με τίτλο «Πάμε για Παιχνίδι».

Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων του δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της περιοχής, διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού με στόχο την εκπαίδευση και τη ψυχαγωγία όχι μόνο των παιδιών αλλά και όλων όσοι αισθάνονται ακόμη παιδιά.

Στον χώρο του πρώην στρατοπέδου θα αναδειχτούν τα παραδοσιακά και τα πιο σύγχρονα παιχνίδια, ενώ κατά τη διάρκεια του διήμερου θα πραγματοποιηθούν πάνω από 40 διαφορετικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων εικαστικά εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, χορευτικά, επιδείξεις πολεμικών τεχνών.

«Είναι ένα στοίχημα για εμάς το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού. Θέλουμε τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να μάθουν τον σεβασμό, τη φιλία και την ομαδικότητα. Είναι μια ευκαιρία να επιστρέψει το γέλιο μέσα από το παιχνίδι, το οποίο έχει χαθεί σ' αυτή τη σύγχρονη κοινωνία της αφθονίας», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παύλου Μελά, Χαρά Αμανατίδου.

Το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί κατά τις απογευματινές ώρες, με ελεύθερη είσοδο για όλους.