Οι Ποντιακές Ομοσπονδίες ενώνονται σήμερα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη

Οι Ποντιακές Ομοσπονδίες ενώνονται σήμερα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη

Ο οργανωμένος Ποντιακός χώρος ενώνεται σήμερα και ζητά δικαίωση για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και πορεία προς το Τουρκικό προξενείο.

 

Έναν χρόνο πριν από τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο οργανωμένος ποντιακός χώρος ενώνεται και πραγματοποιεί κοινή εκδήλωση σήμερα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Για πρώτη φορά, μετά από τουλάχιστον 20 χρόνια, θα ενωθούν  η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ (ΠΟΣΕΠ). Να υπενθυμίσουμε πως όλα αυτά τα χρόνια διοργάνωναν ξεχωριστές εκδηλώσεις για την Ημέρμα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. 

Οι Ομοσπονδίες, παραμερίζουν τα όποια προβλήματα έχουν μεταξύ τους, με σκοπό να στείλουν από την πλατεία Αγίας Σοφίας ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη διεθνοποίησης του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ποντίων. 

Η εκδήλωση, σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα αρχίσει στις 18:30 με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας, και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλία.Κεντρικός ομιλητής φέτος θα είναι ο συγγραφέας και ακτιβιστής για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με καταγωγή από την Λιβερά της Ματσούκας, Ταμέρ Τσιλινγκίρ.

Θα ακολουθήσει η επίσημη τελετή υποστολής σημαίας από άγημα Ποντίων και το Γ΄ Σώμα Στρατού στον Λευκό Πύργο, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώνονται με πορεία στις 20:300, από την πλατεία Αγίας Σοφίας προς το Τουρκικό προξενείο και επίδοση ψηφίσματος.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.