Ψηφιακή καταγραφή των παραβατών που κινούνται στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης

Ψηφιακή καταγραφή των παραβατών που κινούνται στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας πρόκειται να οριστικοποιηθούν τα 35-40 σημεία των λεωφορειοδρόμων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε περιφερειακούς δήμους, όπου θα εναλλάσσονται περιοδικά οι έξι με επτά ψηφιακές κάμερες του ΟΑΣΘ,

έτσι ώστε να περιοριστεί ή ακόμη και απαλειφθεί το φαινόμενο κατάληψής τους από τους παραβάτες οδηγούς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Σάββας Παναγιωτίδης.

Επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο "απροχώρητο", ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε ότι "υπάρχει πραγματική κατάληψη στις λεωφορειολωρίδες από ασυνείδητους οδηγούς. Σύντομα θα ξεκινήσει με μεγαλύτερη ένταση η ψηφιακή καταγραφή των παραβάσεων σε βάρος όσων κινούνται ή σταθμεύουν στις λεωφορειολωρίδες".

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη, η διοίκηση του ΟΑΣΘ συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Τροχαίας, υπηρεσία που θα ελέγχει και θα αποστέλλει τα σχετικά "ραβασάκια" στους παραβάτες, ενώ ο οργανισμός, από την πλευρά του, έχει αναλάβει την προμήθεια και συντήρηση των ψηφιακών καμερών.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.