Έργα 2,6 εκ. ευρώ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Έργα 2,6 εκ. ευρώ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Τέσσερα σχέδια-μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 2.686.265 ευρώ, εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης- Συκεών και υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότησή τους από ειδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα,

με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την αναζωογόνηση και την απολύμανση των υποβαθμισμένων περιβαλλοντικά εκτάσεων.

Αναλυτικά:

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΚΟΥ «ΡΟΥΜΑΝΙΚΩΝ» (Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ)

Η Πράξη αφορά στην ανάπλαση του Πάρκου Ρουμανικών στη Δ.Ε. Νεάπολης με στόχο τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου βιοκλιματικού σχεδιασμού με ευρύτερες χρήσεις για όλους τους πολίτες.

Η ανάπλαση θα αναδείξει ένα θεματικό πάρκο για όλες τις ηλικίες με διατήρηση και ενίσχυση του χαρακτήρα του ως χώρου αναψυχής που θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση της γειτονιάς και κατ' επέκταση στην κοινωνική συνοχή. Στο κέντρο του χώρου θα δεσπόζει υπαίθριο θέατρο, ενώ θα δημιουργηθούν στάσεις ξεκούρασης και εξέδρες ανάπτυξης μπροστά και πίσω από το μελλοντικό αναψυκτήριο.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ

Ο ποδηλατόδρομος θα έχει αφετηρία στο όριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών με το δήμο Θεσσαλονίκης και θα διατρέχει την οδό Πανεπιστημίου, στη συνέχεια θα συναντά την οδό Μιχ. Καραολή, όπου θα δίνεται η δυνατότητα αμφίδρομης κίνησης, διαμορφώνοντας ένα δίκτυο, και οι κυκλικές διαδρομές θα κλείνουν από τις οδούς Γρ. Αυξεντίου και Δήμου Κωνσταντινουπόλεως.

ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗ Ρ.ΦΕΡΑΙΟΥ

Η τεχνική έκθεση αναφέρεται στη διαμόρφωση πρασίνου υπαίθριου χώρου, συνολικού εμβαδού περίπου 1.465μ², καθώς και των περιμετρικών οδών.

Η περιοχή οριοθετείται από τις οδούς Ρήγα Φεραίου, Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, Ναυπάκτου και Αναξαγόρα της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης του Δήμου Νεάπολης- Συκεών.

ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ

Η βελτίωση του αστικού (φυσικού και δομημένου) περιβάλλοντος σε πυκνοδομημένες με πολυώροφα κτίρια περιοχές του δήμου, όπως και η βελτίωση των συνθηκών χρήσης των κτιρίων, είναι ο κυρίαρχοι στόχοι του έργου με τα Πράσινα Δώματα. Αυτό προβλέπεται να γίνει αρχικά σε τέσσερα δημοτικά κτίρια. Το έργο προβλέπει μια σειρά ολοκληρωμένων τεχνικών παρεμβάσεων που στην ολοκλήρωσή τους θα δημιουργήσουν χώρους πρασίνου συνολικού εμβαδού 845 τ.μ. σε πυκνοδομημένες περιοχές του δήμου. 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.