Κατασχέθηκαν χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα και μετρητά στη Θεσσαλονίκη - Έκρυβαν τα τσιγάρα κάτω από το στρώμα και τα πουλούσαν σε μαγαζί (ΦΩΤΟ)

Κατασχέθηκαν χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα και μετρητά στη Θεσσαλονίκη - Έκρυβαν τα τσιγάρα κάτω από το στρώμα και τα πουλούσαν σε μαγαζί (ΦΩΤΟ)

Κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 28.957 ευρώ.

 

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα για κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε), κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε χθες (20-03-2018), έρευνες σε δύο αποθηκευτικούς χώρους και οικία, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• από αποθηκευτικό χώρο - διαμέρισμα, 7.007πακέτα τσιγάρων και 272 συσκευασίες καπνού,
• από αποθηκευτικό χώρο – πρώην επιχείρηση, 1.154 πακέτα τσιγάρων και 70 συσκευασίες καπνού,
• από οικία, 2.206 πακέτα τσιγάρων, 181 συσκευασίες καπνού, το χρηματικό ποσό των 28.740 ευρώ, χειρόγραφες σημειώσεις και
• το χρηματικό ποσό των 217 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δύο συλληφθέντες, που ενέχονται σε παράνομη κατοχή και διακίνηση καπνικών προϊόντων, αποθήκευαν τα περισσότερα λαθραία καπνικά προϊόντα σε διαμέρισμα (καβάτζα) και στην οικία τους.

Για την παράνομη διακίνηση τους χρησιμοποιούσαν, τουλάχιστον για ένα έτος, πρώην κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ίδια περιοχή, ενώ λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, για την αποφυγή εντοπισμού τους από τις διωκτικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι ανέρχονται συνολικά σε 49.565 ευρώ.

Tα λαθραία καπνικά προϊόντα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, ενώ το κατασχεμένο χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

lathraiatsigara thess 03

lathraiatsigara thess 03

lathraiatsigara thess 03

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.