ΔΑΚΕ δήμου Θεσσαλονίκης για Μπουτάρη: «Οι θέσεις του για το Σκοπιανό προσβάλουν εργαζόμενους και πολίτες»

ΔΑΚΕ δήμου Θεσσαλονίκης για Μπουτάρη: «Οι θέσεις του για το Σκοπιανό προσβάλουν εργαζόμενους και πολίτες»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων, του δήμου Θεσσαλονίκης,  αναφορικά, με την στάση το δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη για το Σκοπιανό. Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων, στην ανακοίνωση της μεταξύ άλλων αναφέρει, « στον κ. Δήμαρχο θα συνιστούσαμε ν’ ασχοληθεί με την Θεσσαλονίκη και την καθημερινότητά της, για την οποία μόνο εκείνος είναι υπερήφανος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ:

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να ασκεί εξωτερική πολιτική αλλά ούτε και «ν’ ανοίγει» θέματα, που δεν τον αφορούν.

Η προσωπική του γνώμη είναι σεβαστή και έχει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να την εκφράζει αλλά όχι να αποτελεί δημόσια θέση, που να εκπροσωπεί το σύνολο του Δήμου Θεσσαλονίκης κυρίως όταν το σύνολο της πόλης έχει διαφορετική θέση.

Η στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στο μείζων θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και κυρίως η περαιτέρω θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12.02.2017, που ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς, να γίνει αλλαγή της ονομασίας του Αεροδρομίου «Μακεδονία» κι όλων όσων φορέων φέρουν το όνομα «Μακεδονία», ως ένδειξη «καλής θέλησης» της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις αποτελούν προσωπικές του θέσεις οι οποίες προσβάλλουν τόσο εμάς τους εργαζόμενους, αφού αποτελεί τον επικεφαλής πολιτικό μας προϊστάμενο, όσο και τους πολίτες του Δήμου μας οι οποίοι αντέδρασαν με όλους τους δημοκρατικούς τρόπους, από την πρώτη στιγμή.

Στον κ. Δήμαρχο θα συνιστούσαμε ν’ ασχοληθεί με την Θεσσαλονίκη και την καθημερινότητά της, για την οποία μόνο εκείνος είναι υπερήφανος και να του υπενθυμίσουμε την σπάνια παρέμβαση, που έκανε η Ακαδημία Αθηνών. « Πως ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του».

 

 

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.