Με δίχτυα και γρίπο και οι ψαράδες της Βόλβης στις έρευνες για τον αγνοούμενο ψαρά

Με δίχτυα και γρίπο και οι ψαράδες της Βόλβης στις έρευνες για τον αγνοούμενο ψαρά

Τεράστια η κινητοποίηση και η προσπάθεια στη λίμνη Βόλβη. Όσο περνούν οι μέρες και μεγαλώνει η αγωνία, τόσο αποδυκνείεται η δύναμη της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης προσφοράς.
Από το πρωί στη μάχη των ερευνών ρίχτηκαν και οι ψαράδες της Μικρής Βόλβης που μπήκαν μέσα με τις βάρκες τους και επιχείρησαν στο σημείο όπου είχε ανατραπεί η βάρκα των συγχωριανών τους.

Για 14η μέρα και ενώ παραμένουν δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου συνδημότη μας, έχει θεριέψει μια τεράστια ψυχική δύναμη σε όλη την τοπική κοινωνία του χωριού καθώς επίσης και σε αμέτρητους ακόμα ανθρώπους που βοηθούν όσο μπορούν, οι έρευνες να φτάσουν μέχρι τέλους και στον εντοπισμό του αγνοούμενου συνδημότη μας.

epgrp

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα στην περιοχή της λίμνης επέτρεψαν στους Βολβιώτες ψαράδες να ψάξουν για μεγάλη χρονική διάρκεια της ημέρας το σημείο εκείνο και μάλιστα να ρίξουν τα δίχτυα τους εκεί επιχειρώντας με την τεχνική του γρίπου.

Οι προσπάθειες τους αυτές δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο και τους αξίζει ο μεγαλύτερος σεβασμός μας.

« Με παραγάδια, με γρίπο, με τα κουπιά, με τα χέρια μας θα τον βρούμε. Δε γίνεται να μη βρούμε το παλικάρι μας... » είναι οι κουβέντες τους.

*(Γρίπος: είναι το αλιευτικό μέσο περίπου παρόμοιο με την τράτα, που ρίχνεται σε μεγάλη έκταση σε λίμνες και θάλασσες και σέρνεται αργά , αργά από τη στεριά με σκοινιά).

**(Συγχωρέστε μας αν δεν μπορούμε να αποδώσουμε επακριβώς την τεχνική αυτού του τρόπου αλιείας, σημασία όμως έχει ότι οι ψαράδες της Μικρής Βόλβης έκαναν τα αδύνατα δυνατά ερευνώντας για το παλικάρι τους και θα συνεχίσουν για όσο χρειαστεί!)

emkksm

Στις  έρευνες συμμετείχαν 16 άντρες της Πυροσβεστικής με 6 οχήματα και μια διασωστική λέμβο, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σταυρού, τη 2η και την 1η ΕΜΑΚ, η Δ΄Μοίρα Καταδρομών επίσης με τα δικά της εξωλέμβια, η Θυροφυλακή και εθελοντές φορείς με την ειδική υποβρύχια κάμερα και τα Drones τους.

emkstrb

Στις προσπάθειες συμμετέχει και το ειδικό drone της Πυροσβεστικής, τύπου EOS mini UAV SYSTEM,που σήμερα έδωσε μάλιστα στην δημοσιότητα πλάνα απ' τις έρευνες.

 

emkvrk

 

 

http://strymonikostoday.gr/

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.