ΤΩΡΑ - Ισχυρός σεισμός αισθητός και στη Θεσσαλονίκη

ΤΩΡΑ - Ισχυρός σεισμός αισθητός και στη Θεσσαλονίκη

Με μια ισχυρή δόνηση που έγινε αισθητή και στη δυτική Θεσσαλονίκη ξύπνησαν οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας. Το επίκεντρο ακόμη

δεν έχει γίνει γνωστό ωστόσο ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός για να ταρακουνήσει τους κατοίκους. Πάντως τη νύχτα είχαμε τριπλή σεισμική δόνηση  στο Κιλκίς. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 00:13 τη νύχτα και είχε σαν επίκεντρο τον εστιακό χώρο 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δροσάτου. Η δόνηση είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και το εστιακό της βάθος εντοπίστηκε 2 χιλιόμετρα.

Τρία λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη δόνηση σχεδόν με τα ίδια χαρακτηριστικά και μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Τέλος, τρία λεπτά αργότερα και έξι συνολικά μετά τον πρώτο σεισμό, σημειώθηκε μία ακόμα δόνηση (και πάλι με τα ίδια χαρακτηριστικά) που είχε μέγεθος 3,3 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι δονήσεις έγιναν αισθητές και σε χωριά της πΓΔΜ.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.