«Ζημία 30 εκατ. στον ΟΛΘ από την εγκληματική συμπεριφορά του ΤΑΙΠΕΔ»

«Ζημία 30 εκατ. στον ΟΛΘ από την εγκληματική συμπεριφορά του ΤΑΙΠΕΔ»

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν λειτούργησε κατά τα προβλεπόμενα στον ιδρυτικό του νόμο ως φορέας εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, έστω και νοούμενου αυτού ως στενά ταμειακού, αλλά ως φορέας υποστήριξης των συμφερόντων των υποψήφιων αγοραστών.»

 

Το παραπάνω υποστηρίζουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και τρία σωματεία εργαζομένων του ΟΛΘ, που κατέθεσαν σήμερα (Τετάρτη) συμπληρωματικό υπόμνημα στη μήνυση που είχαν υποβάλει τον περασμένο Μάρτιο.

Στο υπόμνημα που θα σταλεί στον εισαγγελέα Διαφθοράς Αθηνών, Ιωάννη Δραγάτση, γίνεται λόγος για πράξεις και παραλείψεις του ΤΑΙΠΕΔ που οδήγησαν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε ζημία άνω των 30 εκατ. ευρώ, από το 2012.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο συμπληρωματικό υπόμνημα γίνεται λόγος για «εγκληματική συμπεριφορά» από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ και παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία που μεταξύ άλλων αφορούν στη ματαίωση εκ μέρους του Ταμείου, της εγκριθείσας από την ΟΛΘ Α.Ε. επένδυσης του 2013, καθώς και τη σταδιακή έκπτωση στους όρους παραχώρησης και κατ' επέκταση στους όρους πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ...

efsyn.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.