Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης δημιουργούν το δικό τους Ταμείο

Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης δημιουργούν το δικό τους Ταμείο

Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης δημιουργούν το πρώτο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του κλάδου, το ΤΕΑ-ΙΣΘ, που θα τους εξασφαλίσει μετά το τέλος της επαγγελματικής τους καριέρας εφάπαξ ποσό ή ισόβια σύνταξη.

Από το 2017 όλα όσα έχουν σχέση με την ασφάλιση και τις προσδοκίες που αφορούν το συνταξιοδοτικό έχουν αλλάξει τα πάντα. Αν θέλουμε να έχουμε παροχές θα πρέπει να έχουμε μια παράλληλη δράση για να μπορούμε να σχεδιάσουμε το συνταξιοδοτικό μας μέλλον. Λαμβάνοντας υπόψη το τι ισχύει στην Ευρώπη, καταλήξαμε στο ότι θα έπρεπε να στραφούμε στη δημιουργία ενός Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, 'Πρακτορείο 104,9fm' ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο ίδιος πάντως επισήμανε πως «ο κλάδος έχασε την ευκαιρία που είχε, μεταξύ των ετών 2012-2014, για να μετατραπεί το ΤΣΑΥ σε Επαγγελματικό Ταμείο. Το αποτέλεσμα ήταν η περιουσία του, ενός ισχυρού Ταμείου, να απορροφηθεί από το ΕΦΚΑ, χωρίς βεβαίως να λύνεται έτσι το πρόβλημα εξασφάλισης πόρων και εισροών για το νέο Ενιαίο Φορέα. Το ίδιο όμως θα μπορούσε να γίνει και με το ταμείο των δημοσιογράφων. Όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν συνέβη», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, 'Πρακτορείο 104,9fm'.

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.