Κατάληψη μαθητών σε σχολείο της Θεσσαλονίκης με αίτημα... εθνικιστικό ζήτημα! (ΦΩΤΟ)

Κατάληψη μαθητών σε σχολείο της Θεσσαλονίκης με αίτημα... εθνικιστικό ζήτημα! (ΦΩΤΟ)

Μια περίεργη... κατάληψη έγινε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, με τους μαθητές να αναφέρουν ως λόγο μια παράγραφο από άρθρο με τίτλο ««Mε κρυφή τροπολογία πάνε για αναγνώριση την “Τουρκική Ενωση Ξάνθης”».

 

Μικρή μερίδα μαθητών πραγματοποίησαν κατάληψη πριν λίγες ημέρες στο 2ο Λύκειο Συκεών με εθνικά αιτήματα! Από το συμβούλιο δεν συμμετείχε καν το 15μελες, ενώ η «Εφ. Συν.» παρουσιάζει την χειρόγραφη ανακοίνωση των «αιτημάτων».

Ένας μαθητής ανέφερε πως: «Δεν υπάρχει απόφαση του δεκαπενταμελούς γι' αυτή την ανακοίνωση. Τη βγάλανε πέντε άτομα». Αιφνιδιαστήκαμε και απλώς απείχαμε από την κατάληψη».

Το κείμενο του... ψηφίσματος για την κατάληψη (με την αυθεντική ορθογραφία): 

«ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΥΨΗ 

1. Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. έφερε στη Βουλή υπουργική τροπολογία για την αναγνώριση, μεταξύ άλλων, συλλόγων με αλυτρωτική και αντεθνική δράση που εγείρουν ζητήματα δήθεν ύπαρξης “τουρκικής” μειονότητας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς η προηγούμενη ρύθμιση ανοίγει τον δρόμο για την επανένταξη της αναγνώρισης από τις ελληνικές αρχές της Τουρκικής Ενωσης Θράκης για την οποία ο Αρειος Πάγος έχει αποφασίσει αμετάκλητα την διάλυσή της καθώς λειτουργεί ως βραχίονας του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, χαρακτηρίζεται για την υπόγεια δράση της και τις εντατικές προσπάθειες να αμφισβητηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης ώστε η μειονότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων (δυσανάγνωστο) ως θρησκευτική, αλλά ως “τουρκική”. Αυτοί είναι οι στόχοι της τουρκικής ένωσης Θράκης που ψηφίστηκε στη Βουλή. 

2. Ελλειψη ορισμένων καθηγητών για Α και Β Λυκείου».

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, η πρώτη παράγραφος είναι κατά λέξη αντιγραφή αποσπασμάτων από το δημοσίευμα εφημερίδας  που δημοσιεύτηκε στις 18/09/2017 με τίτλο «Mε κρυφή τροπολογία πάνε για αναγνώριση την “Τουρκική Ενωση Ξάνθης”».

Ένας καθηγητής είπε στο efsyn.gr: «Είχαμε να κάνουμε με παιδιά καθοδηγούμενα. Στα οποία προφανώς δόθηκε η σχετική ανακοίνωση. Είχαν και ένα πανό που δεν αναρτήθηκε τελικά μετά από τις παρατηρήσεις, που έλεγε “Kemal was gay”. Αυτή η ομάδα είναι γνωστή, αλλά εμείς τα αντιμετωπίζουμε σαν παιδιά και μαθητές μας. Είναι μεν λυπηρό, αλλά θα ψάξουμε και θα βρούμε τρόπους να βγάλουμε από την ψυχή αυτών των παιδιών το μίσος». 

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.