Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη: 12ωρη πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας (ΦΩΤΟ)

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη: 12ωρη πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας (ΦΩΤΟ)

Κατά την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» οιδράσεις κορυφώνονται με την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας μεταξύ των οδών Τσιμισκή και Λεωφ.Νίκης από τις 10:00 έως τις 22:00 και την απόδοση του χώρου αποκλειστικά σε πεζούς και ποδηλάτες.
 
Με 12ωρη πιλοτική πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στο τμήμα από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης και με ποδηλατοδρομία,  "γιορτάζει" ο δήμος Θεσσαλονίκης την αυριανή "Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο".
 

Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα καθοριστούν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι της οδού Αγίας Σοφίας, όπου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων  διεξάγεται κανονικά στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Προξένου Κορομηλά και Λεωφ. Νίκης, ενώ συνεργεία της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας  κατευθύνουν τα αυτοκίνητα από εναλλακτικές διαδρομές.

Η συμβολική πεζοδρόμηση την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο έχει ως πρωταρχικό στόχο να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της ανακούφισης από την όχληση των αυτοκινήτων και να κάνει κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες της πόλης να απολαύσουν την Αγίας Σοφίας ως έναν εμπορικό πεζόδρομο και ως μια γραμμική πλατεία με θέα τη θάλασσα, όπως προβλέπεται και από την αντίστοιχη μελέτη που προβλέπεται να υλοποιήσει ο Δήμος. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις μελέτες και τις ενέργειες που υλοποιεί ο Δήμος στο τρέχον χρονικό διάστημα και να συμμετέχουν από κοινού στο σχεδιασμό της πόλης.

 
Δείτε τις φωτογραφίες του seleo:
 
4thessaloniki agia sofia pezodromisi
3thessaloniki agia sofia pezodromisi
2thessaloniki agia sofia pezodromisi
 
1thessaloniki agia sofia pezodromisi