Ξεκινά σήμερα το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη - Το Πρόγραμμα

Ξεκινά σήμερα το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη - Το Πρόγραμμα

Στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στη Σταυρούπολη, στην «καρδιά» των Δυτικών Συνοικιών της πόλης, ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 21.45 στο χώρο της κεντρικής σκηνής. 

Όλο το προηγούμενο διάστημα, τα μέλη της ΚΝΕ έχουν δώσει τη μάχη της προετοιμασίας και του περιεχομένου των εκδηλώσεων, καθώς και του στησίματος της μεγάλης νεανικής πολιτείας που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - "Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς" (Βλ. Μαγιακόφσκι)». Ένα σύνθημα που εμπνέει και δίνει την προοπτική ότι η ιστορία και η κοινωνία μπορούν να προχωρήσουν προς τα μπρος, ότι ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον του κόσμου.

Στο χώρο του Φεστιβάλ στο τριήμερο των εκδηλώσεων, παράλληλα με τις τρεις σκηνές (Κεντρική, Λαϊκή, Μαθητική), θα λειτουργούν Εργατικό Στέκι, Περίπτερο ΑΕΙ - ΤΕΙ, μαθητικό στέκι, περίπτερο θεραπευτικών κοινοτήτων, θεματικές και εικαστικές εκθέσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση, ο «Μικρόκοσμος» (χώρος δραστηριοτήτων για μικρότερες ηλικίες), παιδότοπος, βιβλιοπωλείο.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις συλλογικών εργασιών και συναυλίες με ερασιτεχνικά νεανικά συγκροτήματα.

(ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ)

                             

Το Γραφείο Τύπου

της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.) έχει ως εξής:

  • ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Κεντρική Σκηνή: Συναυλίες με τους Σελάνικ, Νίκο Κατσίκα και συναυλία με τη Νατάσα Μποφίλιου.

Λαϊκή Σκηνή: Επίδειξη από Χορευτικό. Μουσικό πρόγραμμα με συναυλία από τους «Παλιούς Διαβάτες» και ρεμπέτικο γλέντι με την Κατερίνα Τσιρίδου.

Νεανική Σκηνή: Στις 8.30 μ.μ. συζήτηση για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με τίτλο «Ανατρέπουμε το παλιό, η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων είναι μπροστά μας - Το ξεσπασμα της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστσης μέσα στις συνθήκες του 1ου Παγκόσμιου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου», με την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με συναυλία από τους Γιώργο Αετόπουλο, Γιάννη Μήτση και «Εn Cardia».

Κεντρική Σκηνή: Μουσικό πρόγραμμα με συναυλίες με τους «Μarkab Trio», Βασίλη Λέκκα, Ντιλέκ Κοτς, Σοφία Νάτσιου και Γιώτα Νέγκα.

Λαϊκή Σκηνή: Μουσικό πρόγραμμα με τους Μ. Παπούλια και Μουσικόφρωνες. Ποντιακό Γλέντι με τον Σεραφείμ Μαρμαρίδη και αφιέρωμα σε τραγούδια του Ζαμπέτα από το συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα.

Νεανική Σκηνή: Μουσικό πρόγραμμα με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, τα «Κίτρινα Ποδήλατα», τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Μανώλη Φάμελλο και τον Γιάννη Γιοκαρίνη.

Κεντρική Σκηνή: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Μεγάλη πολική συγκέντρωση με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μουσικό πρόγραμμα με συναυλίες από τους «String Demons» και τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Λαϊκή Σκηνή: Επίδειξη με μικρασιατικούς χορούς από παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα. Μουσικό πρόγραμμα με λαϊκό γλέντι με τους Γιώργο Φαναρά, Πετρολούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση.

Νεανική Σκηνή: Συναυλίες από νεανικά συγκροτήματα, τους «KollektivA», τον Ησαΐα Ματιάμπα και τον Μύρωνα Στρατή.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.