Αίτημα νέου εξοπλισμού για το Καρδιολογικό του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»

Αίτημα νέου εξοπλισμού για το Καρδιολογικό του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»

Αίτημα ενίσχυσης του Καρδιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Παπανικολάου με την αγορά εξοπλισμού υπέβαλε ο συντονιστής διευθυντής του Τμήματος, Ιωάννης Ζαρίφης, με επιστολή του προς στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζαρίφης ζητά ενίσχυση του Καρδιολογικού Τμήματος με την αγορά κεφαλής διοισοφάγειου υπέρηχου για τον υπερηχοτομογράφο Τ8 καθώς και δυο ηλεκτροκίνητων βαρέως τύπου κλινών για την Στεφανιαία Μονάδα. Το εκτιμώμενο κόστος προμήθειας κεφαλής του διοισοφάγειου υπέρηχου ανέρχεται στις 18.000 ευρώ ενώ το κόστος των δύο κλινών σε 4.500.

«Εδώ και μερικούς μήνες έχει χαλάσει η κεφαλή διοισοφάγειου υπερήχου του υπερηχοτομογράφου ο οποίος είναι παλιός και οι ανάγκες καλύπτονται με μηχανήματα που δανειζόμαστε από άλλα τμήματα του νοσοκομείου. Προσπαθούμε να προμηθευτούμε νέο υπερηχοτομογράφο μέσω ΕΣΠΑ αλλά μέχρι να γίνει αυτό μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες με τον υπάρχοντα εφόσον αγοραστεί κεφαλή διοισοφάγειου υπέρηχου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζαρίφης. Παράλληλα ανέφερε ότι στην ανακατασκευασμένη, πριν από μερικούς μήνες, Στεφανιαία Μονάδα με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, υπάρχουν δύο κλίνες οι οποίες είναι χειροκίνητες που επιβαρύνουν λειτουργικά το προσωπικό και θα πρέπει να αντικατασταθούν.

«Είχαμε συζητήσει το θέμα της ενίσχυσης του Καρδιολογικού Τμήματος με εκπροσώπους της Περιφερειακή Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης Στεφανιαίας Μονάδας που έγιναν πριν μερικούς μήνες, και έδειξαν ενδιαφέρον. Γι΄ αυτό τους έστειλα εγγράφως το αίτημα και πιστεύω ότι θα έχει θετική εξέλιξη», προσέθεσε ο κ. Ζαρίφης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.