Αποκλεισμό από τη συζήτηση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η ΠΕΔ-ΚΜ

Αποκλεισμό από τη συζήτηση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η ΠΕΔ-ΚΜ

Συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορώνπου περιλαμβάνει τηνκρατικοποίηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Αργά το απόγευμα αναμένεται η ψήφισή του. Το νομοσχέδιο συζητήθηκε και ψηφίζεται με την διαδικασία του επείγοντος,γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

 

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για τη μη κλήση δημάρχων στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επί της οποίας συζητήθηκε το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την ακρόαση των φορέων της Θεσσαλονίκης, δεν κλήθηκαν να παραστούν για να εκφράσουν την άποψή τους οι δήμαρχοι:Κορδελιού-Ευόσμου, Δέλτα, Χαλκηδόνας, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Βόλβης, Θερμαϊκού και Ωραιοκάστρου. Κλήθηκαν μόνον οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας), Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών, Καλαμαριάς και Θέρμης.

Ακολουθεί η ανακολινωση της ΠΕΔ-ΚΜ.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας διότι χθες 18/07/2017 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώπιον της οποίας συζητείται το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης (αρμόδιος Υπουργός κ. Χ. Σπίρτζης) κατά την ακρόαση των φορέων της Θεσσαλονίκης, δεν κλήθηκαν να παραστούν για να εκφράσουν την άποψή τους οι δήμαρχοι: Κορδελιού-Ευόσμου, Δέλτα, Χαλκηδόνας, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Βόλβης, Θερμαϊκού και Ωραιοκάστρου.

Κλήθηκαν μόνον οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας), Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών, Καλαμαριάς και Θέρμης.

Γιατί έγινε αυτός ο επιλεκτικός και απαράδεκτος αποκλεισμός των ανωτέρω (9) δημάρχων; Προφανώς για να μην ακουσθούν διαφορετικές, αντίθετες, με αυτές του υπουργού απόψεις.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Χ. Σπίρτζης είναι ο «αρχιτέκτων» και ηθικός αυτουργός αυτής της θεσμικής ασχημίας.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.