Το παιχνίδι «ένωσε» πρόσφυγες και έλληνες μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Το παιχνίδι «ένωσε» πρόσφυγες και έλληνες μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Το παιχνίδι "ένωσε" για ακόμη μια φορά Έλληνες μαθητές και πρόσφυγες, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια μεγάλη γιορτή που διοργάνωσαν, σήμερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Γραφείο Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων Μακεδονίας,

σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων Κεντρικής Μακεδονίας και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων Κεντρικής Μακεδονίας.

"ΠαίΖΟΥΜΕ μαζί" ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή προσφύγων από τα κέντρα φιλοξενίας της Κεντρικής Μακεδονίας που φοιτούν στις Δομές Υποδοχής καθώς και μαθητών του πρωινού κύκλου των Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, στα οποία λειτουργούν οι δομές.

"Σκοπός μας ήταν τα παιδιά να χαρούν μαζί, να συνυπάρξουν και να αλληλεπιδράσουν", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ρία Φελεκίδου, μέλος του Γραφείου Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων, προσθέτοντας ότι χορηγοί ήταν -μεταξύ άλλων- η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNHCR), η UNICEF και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με παρέλαση των μαθητών μέσα στο στάδιο και περιελάμβανε ομαδικά και ατομικά αθλήματα, αλλά και δράσεις, όπως χορό, μουσική, ζωγραφική και παιχνίδια.

"Συνολικά, στις Δομές Υποδοχής φοιτούν περίπου 600 πρόσφυγες, αριθμός όμως που δεν είναι σταθερός καθώς υπάρχουν πολλές μετακινήσεις. Πάντως, για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου τον Σεπτέμβριο του 2017, κάνουμε σκληρή προσπάθεια να είμαστε έτοιμοι, στο πλαίσιο πάντα του εφικτού", κατέληξε η κ. Φελεκίδου.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.