Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν την 3η Μεγάλη Γιορτή για τα παιδιά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν την 3η Μεγάλη Γιορτή για τα παιδιά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «3η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά» στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ – Helexpo στη Θεσσαλονίκη, από τις 12 έως και τις 14 Μαΐου 2017.

 

Τον εκθεσιακό χώρο επισκέφθηκαν 8.500 γονείς και παιδιά τους, ενημερώθηκαν και γνώρισαν τις δράσεις του οργανισμού και τη στήριξη που παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε κάθε παιδί θύμα βίας, θύμα εξαφάνισης, σε κάθε παιδί με προβλήματα υγείας και σε κατάσταση φτώχειας. Παράλληλα υπήρχαν αμέτρητες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλους τους μικρούς μας φίλους. Ταξίδεψαν στο διάστημα και γνώρισαν τους πλανήτες, έγιναν πρωταγωνιστές σε παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, έκαναν face painting, ζωγραφιές και κατασκευές, φωτογραφήθηκαν σαν super ήρωες, έπλασαν χαμογελαστά μπισκότα και παρακολούθησαν παραστάσεις από κλόουν, ξυλοπόδαρους, μάγους & ταχυδακτυλουργούς.

Στο κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» έγιναν δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές, οφθαλμολογικές, ωτορινολαρυγγολογικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά, ενώ στον «Οδυσσέα», το Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, έγιναν διαδραστικές παρεμβάσεις και ενημερώσεις σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν εκπομπές με ήχο και εικόνα από YouSmilers, μαθητές-εθελοντές, οι οποίοι μετέφεραν στους ακροατές το κλίμα της έκθεσης καθώς και πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού.

Παράλληλα, με δεδομένη τη δραστηριοποίηση του οργανισμού στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κυρίου Κώστα Γιαννόπουλου, προέδρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θεσμικούς φορείς της πόλης, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας και συλλόγους, όπου παρουσιάστηκε ο απολογισμός των πανελλαδικών δράσεων 2016, πραγματοποιήθηκε συζήτηση και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας προς όφελος των παιδιών.

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς  που στήριξαν  αυτή τη προσπάθεια, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν με προσωπικό χρόνο και θετική διάθεση στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της Μεγάλης Γιορτής!

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.