Συνάντηση πολιτών με Μ.Κόλλια-Τσαρουχά για την δωρεάν μεταφορά ανέργων της Θεσσαλονίκης

Συνάντηση πολιτών με Μ.Κόλλια-Τσαρουχά για την δωρεάν μεταφορά ανέργων της Θεσσαλονίκης

Συνάντηση της Επιτροπής για τις Δημόσιες συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη με την υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης για το θέμα της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων στην Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η επιτροπή για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, Την Παρασκευή 3 Μαρτίου έγινε συνάντηση αντιπροσωπίας της Επιτροπής για τις Δημόσιες συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη με την Υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης κ. Κόλλια-Τσαρουχά, μετά από αίτημα της Επιτροπής. Το θέμα της συνάντησης αφορούσε το αίτημα της Επιτροπής για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στην Θεσσαλονίκη.
 
Διαβάστε τι αναφέρει η επιτροπή για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη:
 
Κατά τη συζήτηση, τα μέλη της επιτροπής ανέφεραν ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη χτυπημένη βαριά από την κρίση, με την ανεργία να αγγίζει σχεδόν το 30% (με βάση στοιχεία του ΟΑΕΔ για το 2016), ως αποτέλεσμα της κρίσης του συστήματος και των μνημονιακών πολιτικών.
Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, οι άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν εισιτήριο, και μάλιστα χωρίς καμία έκπτωση! Μια και ο (ιδιωτικός) ΟΑΣΘ είναι το μόνο μέσο μαζικής μεταφοράς στην πόλη, πολλοί συνάνθρωποι μας δε μπορούν να μετακινηθούν,και ωθούνται στην απομόνωση και στο περιθώριο.
Η μόνη παραχώρηση που κάνει ο ΟΑΣΘ (και αυτό ύστερα από πιέσεις των κινημάτων), είναι να διαγράφει τα πρόστιμα των ανέργων όταν αυτοί πηγαίνουν μαζικά μια φορά το μήνα στα γραφεία του Οργανισμού (με την κάλυψη του Δικτύου επισφαλώς εργαζομένων και ανέργων). Όπως είναι κατανοητό αυτό μόνο ως "καψόνι" μπορεί να εκληφθεί από τους ανέργους συμπολίτες μας.
Αντίθετα, στην Αθήνα, οι άνεργοι δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα ΜΜΜ με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους. Γιατί από τη στιγμή που το μέτρο αυτό μπορεί να εφαρμόζεται στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας δεν μπορεί να εφαρμοστεί και στην πόλη μας; Οι άνεργοι στη Θεσσαλονίκη είναι άνεργοι β' κατηγορίας;
Τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν από την κ. Υφυπουργό να τους μεταφέρει την άποψη της κυβέρνησης γύρω από το θέμα, παρόλο που η μνημονιακή πορεία της συγκεκριμένης κυβέρνησης, και η μέχρι σήμερα αδιαφορία της για το θέμα αυτό, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.
Η υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.Η Επιτροπή για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη δηλώνει την πρόθεσή της να συνεχίσει τη διεκδίκηση του δίκαιου αυτού αιτήματος, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός κινήματος, κυρίως ανέργων της πόλης, ώστε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα στη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.