Τζιτζικώστας: Ο κ. Μπουτάρης έψαχνε «μπαμπούλα» για να υπερχρεώσει τους δημότες της Θεσσαλονίκης

Τζιτζικώστας: Ο κ. Μπουτάρης έψαχνε «μπαμπούλα» για να υπερχρεώσει τους δημότες της Θεσσαλονίκης

Τα κονδύλια που διαθέτει η Περιφέρεια στους Δήμους για την βιώσιμη αστική ανάπλαση αναφέρθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM",  και άφησε αιχμές για τη στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος στο παρελθόν κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας πως “έκοψε” έργα που επρόκειτο να γίνουν στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Ο κ. Μπουτάρης έψαχνε τον «μπαμπούλα» προκειμένου να πείσει το Δημοτικό του Συμβούλιο για την ανάγκη δανεισμού του Δήμου 20 εκατ. ευρώ και να υπερχρεώσει έτσι τα νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης για πολλά, πολλά χρόνια.

Γιατί διαφορετικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ έχουμε εξηγήσει στους αρμόδιους αντιδημάρχους, υπηρεσιακούς του Δήμου της Θεσσαλονίκης, ότι το πρόγραμμα αυτό είναι για περιοχές βεβαρημένες, οι οποίες έχουν θέματα ανεργίας, θέματα περιβαλλοντολογικά και θα μπορούσαν να μας φέρουν περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης όπως είναι ο Βαρδάρης, η Ξηροκρήνη, ο σιδηροδρομικός σταθμός δεν ξέρω, έχει πάρα πολλές περιοχές που θα μπορούσαν να ενταχθούν α’ αυτό το πρόγραμμα, υπάρχει μία επιμονή και μια δημόσια μόνιμη τοποθέτηση

εις βάρος της Περιφέρειας από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, την οποία επιλέγω συνειδητά να μην απαντώ, αλλά αφού με ρωτάτε το κάνω, προκειμένου να μην ενταχθούν τέτοια έργα, να δημιουργηθεί ένας «κακός» ο οποίος «τάχα» κόβει τα έργα του Δήμου και άρα υπάρχει η ανάγκη να δανειστεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων 20 εκατομμύρια ευρώ. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτές οι λογικές κινούνται σε τελείως λάθος κατεύθυνση».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια διαθέτει εκατό εκατομμύρια ευρώ για το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνουν έργα αστικής ανάπλασης και ότι έχει ζητήσει από τους Δήμους να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.