Στους ρυθμούς σύναψης δανειακής σύμβασης ύψους 20 εκατ ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Στους ρυθμούς σύναψης δανειακής σύμβασης ύψους 20 εκατ ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Δανειακή σύμβαση, ύψους 20 εκατ. ευρώ,  επιθυμεί να προχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων  με στόχο την υλοποίηση έργων στην πόλη θα κινηθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ενημέρωσε για τους όρους του δανείου τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στη διάρκεια συνάντησης που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο δημαρχείο, από την οποία απουσίαζε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, εκφράζοντας τις ενστάσεις του.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε το δάνειο από την ΕΤΕπ, ύψους 20 εκατ. ευρώ, ως “προίκα για την επόμενη διοίκηση”υποστηρίζοντας πως μ’ αυτά τα χρήματα μπορούν να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στην πόλη. Επίσης, τόνισε πως από τον ενδεικτικό πίνακα των έντεκα έργων αρκετά “είναι ώριμα και μπορούν να αναβαθμίσουν τη Θεσσαλονίκη”.

Ο κ.Καλαφάτης από την πλευρά του -αφού μίλησε για συνάντηση “παρωδία”- έδωσε "ραντεβού" για τη συνέχεια του θέματος στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Εξέφρασε, όμως, ενστάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να γίνει ειδική συνεδρίαση για το ζήτημα του δανείου και όχι να οριστεί - όπως είπε - ως 44ο θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Η σύναψη δανειακής σύμβασης ύψους 20 εκατ. Ευρώ μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων εγκρίθηκε ήδη από την Οικονομική Επιτροπή και έρχεται για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.