Πρόεδρος Εγνατίας Οδού: Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ΕΛΒΟ για το νέο φορέα αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης

Πρόεδρος Εγνατίας Οδού: Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ΕΛΒΟ για το νέο φορέα αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης

Την αξιοποίηση της ΕΛΒΟ αποκάλυψε πως σκέφτεται η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός Α.Ε. , Απόστολος Αντωνούδης, για τον νέο φορέα αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

 

O κύριος Αντωνούδης, μιλώντας στην εκπομπή της "Ακου να δεις" στο TV100, αποκάλυψε η αξιοποίηση της ΕΛΒΟ είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, σκέφτονται, σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη, την κατασκευή μικρών ευέλικτων λεωφορείων από την ΕΛΒΟ, τα οποία θα παραδοθούν στο νέο φορέα.

Αναλυτικά ανέφερε: 

«Έχουμε και το πρότυπου του ΟΑΣΑ μπροστά  μας αλλά έχουμε και το πρότυπο ενός ιδιώτη όπως είναι ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης που επί εξήντα χρόνια κανένας δεν θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει δημόσιο. Άρα έχουμε και το κακό παράδειγμα του ιδιώτη. Υπάρχουν κακά παραδείγματα δημοσίων και κακά παραδείγματα ιδιωτών.

Είναι πολύ σημαντικό ότι άνοιξε αυτή η κουβέντα και άνοιξε από τον υπουργό αυτή η κουβέντα προφανώς βασισμένο πάνω στην ανάγκη ότι πρέπει να αποκτήσουμε αστικές συγκοινωνίες οι οποίες να εξυπηρετούν τον πολίτη. Νομίζω ότι είναι πολύ θετικό ότι πριν καν κατατεθεί ένα νομοσχέδιο έρχεται σε επαφή με τους φορείς τη πόλης και συζητάει μαζί τ ους.

Αν καθυστέρησε ένα χρόνο να γίνει αυτή η συνάντηση μπορείτε να μας χρεώσετε τον ένα χρόνο.  Πάντως το γεγονός ότι για πρώτη φορά κάποια κυβέρνηση βάζει το ζήτημα σε μία βάση έτσι ώστε βρούμε μία λύση νομίζω ότι είναι πάρα πολύ θετικό.

Να μην περιμένουμε να δούμε τον νέο φορέα να λειτουργεί εντός του 2017».