Στα μελλοντικά σχέδια η επέκταση Μετρό στο Ωραιόκαστρο

Στα μελλοντικά σχέδια η επέκταση Μετρό στο Ωραιόκαστρο

Σε ένα παλαιότερο αίτημα της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου, αυτό της εγκατάστασης του τερματικού σταθμού της γραμμής δυτικής Θεσσαλονίκης του μετρό στο χώρο του υφιστάμενου αμαξοστασίου του ΟΑΣΘ, στα όρια των δήμων Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο δημαρχείο Κορδελιού- Ευόσμου.

 

Στη σύσκεψη με θέμα τα σχέδια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με τις αστικές συγκοινωνίες. συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου κ.α.

Ο κ. Γαβότσης τόνισε ότι η χωροθέτηση του τερματικού σταθμού στον χώρο του υφιστάμενου αμαξοστασίου του ΟΑΣΘ, συγκεντρώνει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις καθώς υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης μεγάλου πάρκινγκ, που θα εξυπηρετεί περισσότερους από 100.000 πολίτες. Παράλληλα, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι στο εν λόγω αμαξοστάσιο καταλήγουν για μετεπιβίβαση όλες οι γραμμές ΟΑΣΘ της λεκάνης του Λαγκαδά ενώ με τον συγκεκριμένο σταθμό θα μπορούν να εξυπηρετούνται και κάτοικοι όμορων νομών όπως π.χ. Κιλκίς.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Γαβότση υποστήριξε ότι η επέκταση του μετρό εντάσσεται στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.