Τι πρότεινε ο Χ. Σπίρτζης για τον νέο «ΟΑΣΘ» στους δημάρχους της Θεσσαλονίκης

Τι πρότεινε ο Χ. Σπίρτζης για τον νέο «ΟΑΣΘ» στους δημάρχους της Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Χρήστου Σπίρτζη με τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης για το μέλλον των αστικών συγκοινωνίων της πόλης.

 Στις 12:30 έφτασε στο δημαρχείο του Ευόσμου ο Χρήστος Σπίρτζης,  για την συνάντηση του με τους δημάρχους της πόλης. Στην είσοδο του δημαρχείου τον περίμεναν διαμαρτυρόμενοι της Λαϊκής Συνέλευσης δυτικών συνοικιών , που τον γιούχαραν. 

Ο Χρήστος Σπίρτζης παρουσίασε το σχέδιο που είχε προαναγγείλει σε προηγούμενη συνάντηση του με τους δημάρχους. Το σχέδιο του κύριου Σπίρτζη είναι η σύσταση μίας νέας αρχής Δημόσιων Συγκοινωνιών που θα αντικαταστήσει τον ΟΑΣΘ. Σε αυτή τη νέα αρχή το 51% θα κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο 49% θα διαμοιράζεται σε Δήμους, Περιφέρειες και Φορείς. 

Οι δήμαρχοι τόνισαν από την μεριά τους, σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ να μετακινηθούν στο νέο δημόσιο φορέα αλλά και να μην αυξηθεί κανένα εισιτήριο. 

 Στη σύσκεψη είναι παρόν  ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε, Απόστολος Αντωνούδης και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.