Σε ποιους δήμους της Θεσσαλονίκης δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα  (Συνεχής ενημέρωση 21:04)

Σε ποιους δήμους της Θεσσαλονίκης δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα (Συνεχής ενημέρωση 21:04)

Οι πολικές θερμοκρασίες και οι συνθήκες ολικού παγετού θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μην ανοίξουν τα σχολεία σε πολλούς Δήμους της χώρας

Στη Θεσσαλονίκη οι δήμοι που ανακοίνωσαν :

  • Κλειστές την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 οι σχολικές μονάδες στον Δήμο Λαγκαδά
  • Κλειστά τα σχολεία αύριο στο δήμο Παύλου Μελά
  • Και στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου τα σχολεία κλειστά - Ανοιχτοί οι Παιδικοί Σταθμοί
  • Δήμος Βόλβης : Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά

  • Δήμος Δέλτα : Ανακοινώνεται ότι λόγω του παγετού των τελευταίων ημερών που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Δέλτα. Αύριο, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

  • Δήμος Θερμαϊκού : Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες ολικού παγετού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα σχολεία παρέμειναν κλειστά τις τελευταίες 15 τουλάχιστον ημέρες,  ανακοινώνεται από το δήμο Θερμαϊκού ότι αύριο Δευτέρα, 9.1.2017, δε θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Αβάθμιας και Ββάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των μαθητών μας και η ομαλή λειτουργία των σχολείων. Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερωθείτε με σχετική ανακοίνωση.

 

Νέα ανακοίνωση του δήμου Ωραιοκάστρου - Κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου

 

Δήμος Νεάπολης-Συκεών : Για λόγους υγιεινής κλειστά αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, μετά την απόφαση που ελήφθη σε ευρεία σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης, οι τοπικοί αντιδήμαρχοι Τάσος Τσακιρίδης (Συκεών), Αλέκος Σιμητόπουλος (Πεύκων), Στέλιος Γκατζές (Αγ. Παύλου), ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης και η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Αλεξάνδρα Τερζίδου. Κατά τη διάρκειά της έγινε λεπτομερής ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία του δήμου, με κυρίαρχη την εκτίμηση ότι με κριτήριο τη θέρμανση και την ασφαλή προσβασιμότητα αυτά είναι σε θέση να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα. Στην εικόνα αυτή συνετέλεσε η κινητοποίηση των προηγούμενων ημερών καθώς σε όλα τα σχολεία οι είσοδοι και οι αυλές διατηρήθηκαν καθαρές, ενώ τέθηκαν σε λειτουργία και τα συστήματα θέρμανσης.
Παρά τις προσπάθειες, όμως, δεν κατέστη εφικτό θα τεθούν σε λειτουργία τα δίκτυα ύδρευσης, τα οποία παραμένουν παγωμένα, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η υγιεινή των μαθητών. Αυτό ήταν και το στοιχείο που κυριάρχησε στη σύσκεψη, με αποτέλεσμα να ληφθεί απόφαση ώστε να παραμείνουν κλειστά για αύριο, Δευτέρα, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες. Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί.
«Ήταν μια απόφαση που δυσκολευτήκαμε να πάρουμε καθώς στο σύνολο των σχολείων μας εξασφαλίσαμε ασφαλή πρόσβαση και θέρμανση. Ωστόσο διαπιστώθηκε, μετά και από ελέγχους των στελεχών του δήμου μας, ότι το δίκτυο ύδρευσης παραμένει παγωμένο, με ορατό τον κίνδυνο να υποστεί και ζημιές. Με δεδομένη την έλλειψη ύδρευσης στις σχολικές μονάδες λόγω του παγετού, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν επαρκώς οι ευαίσθητοι για τα παιδιά χώροι υγιεινής. Έτσι κρίθηκε σκόπιμο να αποφύγουμε οποιονδήποτε τέτοιο κίνδυνο», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. «Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε το θέμα να αντιμετωπισθεί και να μην χρειασθεί τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την επόμενη ημέρα», τόνισε, απευθύνοντας έκκληση στους αρμόδιους Οργανισμούς και Υπηρεσίες (ύδρευσης, αποχέτευσης, φυσικό αέριο) ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα της τροφοδοσίας των σχολείων με νερό.
Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους διευθυντές των σχολείων ώστε «να επιδείξουν ιδιαίτερη φροντίδα για τη συνέχιση της λειτουργίας όλων των συστημάτων θέρμανσης για να ανέβει ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία των κτιρίων», όπως επίσης να βρίσκονται σε «διαρκή επικοινωνία με την αντιδημαρχία Μικροέργων και τις Σχολικές Επιτροπές και να υπάρξει συνεργασία για την άμεση επίλυση όσων άλλων προβλημάτων εντοπισθούν»
Σχετικά με τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίοι θα λειτουργήσουν κανονικά, επισημάνθηκε ότι όλες οι υποδομές ύδρευσης και θέρμανσης βρίσκονται σε κατάσταση καλής λειτουργίας. «Ανταποκρινόμενοι και στις εκκλήσεις εκατοντάδων γονέων που έχουν παιδιά μικρής ηλικίας και έχουν ανάγκη να αφήσουν με ασφάλεια και σε ζεστό και ασφαλές περιβάλλον τα βρέφη και τα μωρά τους, εκτιμήσαμε ότι δεν υπήρχε λόγος οι Σταθμοί να παραμείνουν κλειστοί», ανέφερε ο Σίμος Δανιηλίδης. 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.