Μπουτάρης: "Μέχρι εκατό χρονών θα είμαι δήμαρχος''

Μπουτάρης: "Μέχρι εκατό χρονών θα είμαι δήμαρχος''

Μέχρι εκατό χρονών θα είμαι δήμαρχος Θεσσαλονίκης” ήταν η απάντηση του Γιάννη Μπουτάρη στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Σταύρο Καλαφάτη

που χθες από τη συχνότητα του “Πρακτορείου 104,9 FM”εξέφρασε την εκτίμηση πως το 2019 κλείνει ο κύκλος Μπουτάρη στη δημαρχία και συμπλήρωσε: “Εγώ για να γίνω 100 χρονών θέλω άλλα 25 χρόνια. Μπορεί ο Σταύρος να είναι 25 χρόνια υποψήφιος, αλλά δήμαρχος θα είμαι εγώ».

“Μεταξύ μας κανένας δεν θέλει εκλογές. Ισως ο μόνος που θέλει να απαλλαγεί από το βάρος που έχει στο κεφάλι του είναι ο Τσίπρας. Κανένας δεν θέλει εκλογές. Ούτε οι δανειστές θέλουν εκλογές, ούτε ο κόσμος θέλει εκλογές.

Αλλη δουλειά δεν είχαμε, όλο σε εκλογές θα πηγαίνουμε”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης αναφερόμενος στην εκλογολογία, με αφορμή τη χορήγηση επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους και πρόσθεσε: “Η ιστορία είναι ότι πρέπει μια και έχουμε μια υποχρέωση προς τους δανειστές μας-δεν εξετάζω αν όλη αυτή η υποχρέωση η οποία βασίζεται στη γερμανική νοοτροπία είναι σωστή ή όχι-αυτή είναι όμως. Αυτοί έχουν το μαχαίρι αυτοί έχουν και το καρπούζι, αυτοί δίνουν τα λεφτά, αυτοί βάζουν τους όρους. Δεν συμφωνώ με την πρακτική που εφάρμοσε ο Τσίπρας.

Μπορούσε κάλλιστα να το διαπραγματευθεί. Να πει παιδιά ως εδώ, ο κόσμος πεθαίνει της πείνας, που λέμε, πρέπει κάτι να δώσουμε. Το έκανε μονομερώς. Οταν είσαι σε μια συζήτηση με τους δανειστές σου δεν κάνεις πράγματα μονομερώς. Ζαβολιά έκανε. Και χάρη του έκαναν...”

Ο Γιάννης Μπουτάρης στον ραδιοφωνικό σταθμό, είπε ότι το σημαντικότερο γεγονός που συνέβη το 2016 στο Δήμο ήταν ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος: «το 2016 δεν ήταν η καλύτερη χρόνια που θα μπορούσαμε να έχουμε γενικώς αλλά και στο Δήμο. Υπάρχει μια σημαντική ευχαρίστηση για αυτά που συνέβησαν και ήταν ότι προχώρησε πολύ και ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η τυπική και η ουσιαστική, για την ίδρυση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην πόλη. Ήδη μέσα στο 2017 θα έχουμε το ξεκίνημα αυτής της πολύ μεγάλης ιστορίας για την πόλη, θα το αντιληφθεί ο κόσμος, όταν αρχίσει να δουλεύει, διότι αυτό βάζει τη Θεσσαλονίκη σε ένα επίπεδο παγκόσμιου ενδιαφέροντος».

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.