Διαμαρτυρίες και παράπονα για τα πυροτεχνήματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρίες και παράπονα για τα πυροτεχνήματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη

Έντονα διαμαρτύρεται ο πρόεδρος της «Μακεδονικής Βιομηχανίας Πυροτεχνημάτων» προς τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το ΕΒΕΘ για την επιλογή τους να συνεργαστούν με μια εταιρεία πυροτεχνημάτων από την Αθήνα για το σόου που θα γίνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

 

Με επιστολή του προς τους δύο φορείς, ο κ. Καραγιανόπουλος, υποστηρίζει ότι «ουδεμία σχέση δεν είχε η Αθηναϊκή εταιρεία με την κατασκευή, την σκηνοθεσία, τον σχεδιασμό και την ρίψη των πυροτεχνημάτων στην Αθήνα το 2004. Οι ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας έγιναν από γαλλική εταιρεία και η εταιρεία Νάνος απλά διέθεσε τις αποθήκες της για την προσωρινή αποθήκευση των πυροτεχνημάτων των Ολυμπιακών αγώνων».

Ο ίδιος θεωρεί ότι έπρεπε να δοθεί η ευκαιρία στην τοπική αγορά να αποδείξει τις δυνατότητες της στην διοργάνωση σοου πυροτεχνημάτων ενώ επισημαίνει ότι η εταιρεία του πρότεινε στον υπεύθυνο του ΕΒΕΘ να γίνει διαγωνισμός ρίψης πυροτεχνημάτων από τις δύο υπάρχουσες εταιρείες αλλά η απάντηση του ήταν αρνητική. Θα γινόταν ρίψη πυροτεχνημάτων από τις δυο εταιρείες και θα βραβευόταν η καλύτερη.

«Έχοντας ιστορικό 65 και πλέον ετών με πληθώρα μεγαλειωδών σόου πυροτεχνημάτων σε ολόκληρη την χώρα, είμαστε σίγουροι για τις δυνατότητες της επιχείρησης μας και το ότι το πολυδιαφημιζόμενο σόου στις 31 Δεκεμβρίου θα είναι μετριότατο», σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννόπουλο.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Κύριοι,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι για την εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης την παραμονή της πρωτοχρονιάς, επιλέξατε μια εταιρεία πυροτεχνημάτων από την Αθήνα. Όλο το σκεπτικό ήταν ότι είναι βραβευμένη εταιρεία με ιστορικό μεγάλων εκδηλώσεων.

Ουδεμία σχέση δεν είχε η Αθηναϊκή εταιρεία με την κατασκευή, την σκηνοθεσία, τον σχεδιασμό και την ρίψη των πυροτεχνημάτων στην Αθήνα το 2004. Οι ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας έγιναν από γαλλική εταιρεία και η εταιρεία Νάνος απλά διέθεσε τις αποθήκες της για την προσωρινή αποθήκευση των πυροτεχνημάτων των Ολυμπιακών αγώνων.

Είναι λυπηρό και ντροπή για την πόλη μας να ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές και να μην δίνεται η ευκαιρία στην τοπική αγορά να αποδείξει τις δυνατότητες της. Αγαπάμε την Θεσσαλονίκη και είμαστε πολλοί καλύτεροι από μερικούς ψευτο- διαφημιζόμενους.

Απόδειξη είναι ότι προτείναμε στον υπεύθυνο του ΕΒΕΘ να γίνει διαγωνισμός ρίψης πυροτεχνημάτων με πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας αλλά η απάντηση του ήταν αρνητική. Θα γινόταν ρίψη πυροτεχνημάτων από τις δυο εταιρείες και θα βραβευόταν η καλύτερη.

Έχοντας ιστορικό 65 και πλέον ετών με πληθώρα μεγαλειωδών σόου πυροτεχνημάτων σε ολόκληρη την χώρα, είμαστε σίγουροι για τις δυνατότητες της επιχείρησης μας και το ότι το πολυδιαφημιζόμενο σόου στις 31 Δεκεμβρίου θα είναι μετριότατο.

Για τη ΜΑ.ΒΙ.ΠΥ,

Καραγιαννόπουλος Άγγελος