Έργα ασφαλτόστρωσης σε Επταπυργίου και Πεύκα (ΦΩΤΟ)

Έργα ασφαλτόστρωσης σε Επταπυργίου και Πεύκα (ΦΩΤΟ)

Με την ασφαλτόστρωση να έχει ολοκληρωθεί ήδη σε κεντρικές οδούς αλλά και σε παρόδους της περιοχής των Πεύκων εξελίσσεται το μεγάλο έργο οδοποιίας, πλακοστρώσεων πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμού και διανοίξεων οδών στη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα, με προϋπολογισμό 3,7 εκατ. ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο. 
Οι οδοί Αισχύλου και Πλάτωνος έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί ενώ σήμερα τα συνεργεία δουλεύουν στις οδούς Σμύρνης, Τσιμισκή, Ιουστινιανού, Κομνηνών, Νικηφόρου Φωκά, Λέοντος Σοφού και πάρκο Σμύρνης. Στις εργασίες παραβρέθηκε σήμερα το πρωί και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, συνοδευόμενος από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών, ο οποίος είχε συνομιλίες με κατοίκους της περιοχής, εισπράττοντας την ικανοποίησή τους για τις εκτεταμένες παρεμβάσεις.
 
 
Ένα νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής, αφού στην εργολαβία προβλέπεται η εγκατάσταση νέου υπόγειου και εναέριου δικτύου φωτισμού με μεταλλικούς ιστούς και συντήρηση και βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου.
Στην οδό Αγίας Τριάδας, θα διαμορφωθεί διαχωριστική νησίδα με πλάτος ένα μέτρο και δύο διαχωριζόμενες επιφάνειες κυκλοφορίας πλάτους τεσσάρων μέτρων η κάθε μία. Κατά μήκος των πεζοδρομίων θα μπουν σιδερένια κιγκλιδώματα.  Στην ίδια εργολαβία, εντάσσεται η διάνοιξη οκτώ οδών που βρίσκονται κοντά στη Λεωφόρο Παπανικολάου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις στην περιοχή. 

Στην οδό Επταπυργίου
Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται, εξάλλου, η ασφαλτόστρωση στο ρεύμα καθόδου της οδού Επταπυργίου, έργο που ξεκίνησε, μετά την υπογείωση του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ. 
Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης ξεκίνησαν από το ύψος της διασταύρωσης των οδών Επταπυργίου-Βερμίου-Αραπίτσας και επεκτάθηκαν μέχρι την περιοχή του «Κόκκορα». Είχε προηγηθεί η ασφαλτόστρωση στο ρεύμα ανόδου, από τη διασταύρωση της Επταπυργίου με την Επιδαύρου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Οδ. Φωκά. 
Κατά μήκος της οδού θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά τελευταίας τεχνολογίας (LED), ενώ μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης και του ρεύματος της καθόδου, θα προχωρήσει η δημοπράτηση για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, με το συνολικό κόστος της γενικευμένης παρέμβασης να ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα, στην τελική φάση βρίσκονται οι εργασίες υπογείωσης του δικτύου της ΔΕΗ στην οδό Ανθέων στη Δ.Ε. Αγ.Παύλου, όπως και η ολοκλήρωση της σύνδεσης των δίκτυων στο ύψος του Ι.Ν. Αγ.Χαραλάμπους και Αγ.Χριστοφόρου επί της Αραπίτσας.
Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.