Ξεκίνησε το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη με διαμαρτυρίες (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη με διαμαρτυρίες (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε   στη Θεσσαλονίκη στο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να παραστούν και να μιλήσουν μέλη της κυβέρνησης, πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων.

Το συνέδριο άρχισε με την ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης , που μεταξύ άλλων τόνισε πως ''θα είμαστε πελάτες του κράτους'', αναφορικά για τους τους πολίτες που πληρώνουν στο κράτος μαι όχι στους δήμους. "Ο καθημερινός μας μόχθος χρειάζεται στήριξη από την κεντρική διοίκηση, την οποία συχνά δεν τη βρίσκει. Αντίθετα, συναντούμε πλήθος προσκόμματα. Αρχίζοντας από τις περικοπές των πόρων, περνώντας στην ασφυκτική εξάρτηση από το κράτος και καταλήγοντας στην πληθώρα των ελεγκτικών μηχανισμών", είπε ο κ.Μπουτάρης.

Εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιήσαν διαμαρτυρία. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις εργασιακές τους συμβάσεις.

Μέλη φιλοζωικόων οραγανώσεων με πανό στρέφονται κατα της θανάτωσης των ζώων. Να σημειωθεί πως πριν λίγο χρονικό διάστημα ο δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης είχε αναφερθεί στην ευθανασία κατι που εξόργισε μέλη των φιλοζωικών ομάδων-οργανώσεων.

Ομιλία, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΚΕΔΕ, θα έχει σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ενώ νωρίτερα τοποθετήσεις θα κάνουν ο πρόεδρος Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του κόμματος «Το ΠΟΤΑΜΙ» Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κ. α.

Δείτε τις φωτογραφίες του seleo:

Image00002kede sinedrio thess dimarxoi

Image00002diamartiria poe otakede thes

Image00001kede sinedrio thess dimarxoi

Image00001diamartiria poe otakede thes