Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο επίσημος εορτασμός του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο επίσημος εορτασμός του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα γίνει ο επίσημος εορτασμός της ημέρας του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 104ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης μας και του έπους του ΄40,
την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18.30, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Ύστερα από την Προσφώνηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Περικλή Μήτκα, ο Πολιτικός Μηχανικός – Συγγραφέας και απόφοιτος του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Μέγας θα πραγματοποιήσει ομιλία, με θέμα «Οκτώβριος 1912 - Οκτώβριος 1944: Στην πόλη της Θεσσαλονίκης». Θα ακολουθήσει η ομιλία του Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ κ. Ιωάννη Τζιφόπουλου, με θέμα «Προσδοκίες και οράματα μετά την Απελευθέρωση: το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης».

Η Τελετή θα αρχίσει με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού, ενώ στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ακουστεί, από την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου και υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου, αποσπάσματα από το έργο του Βασίλη Τενίδη «Εισαγωγή 1940, βασισμένη σε μελωδίες που τραγουδήθηκαν στην περίοδο του Αλβανικού Έπους».

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.