Συμφωνίες σε διάφορους τομείς-Τριήμερο ελληνορωσικό φόρουμ στην 81η ΔΕΘ

Συμφωνίες σε διάφορους τομείς-Τριήμερο ελληνορωσικό φόρουμ στην 81η ΔΕΘ

Η Ρωσία, η οποία είναι και η τιμώμενη χώρα στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα είναι παρούσα στο περίπτερο 16, με περίπου 40 επιχειρήσεις -κρατικές και ιδιωτικές- που καλύπτουν διάφορους κλάδους της οικονομίας, από τον τουρισμό έως την ενέργεια, αλλά και με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Συμφωνίες σε διάφορους τομείς θα υπογραφούν στη διάρκεια του ελληνορωσικού φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τόνισε ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ανέφερε ότι"Θα έχουμε ένα τριήμερο ελληνορωσικό φόρουμ στο πλαίσιο της Έκθεσης και τη δεύτερη μέρα θα υπογραφούν συμφωνίες σε διάφορους τομείς. Για παράδειγμα, στον τομέα της παραγωγής φαρμάκων, στον τουρισμό, καθώς και μεταξύ των επιμελητηρίων των δύο χωρών" ανέφερε ο κ. Ποπόφ.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων, ο κ. Ποπόφ επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια "ανοίγματος" και άλλους τομείς πέραν των βασικών πυλώνων (τουρισμός και ενέργεια), όπως η βιομηχανία και η τεχνολογία. "Πιστεύω ότι η Ελλάδα, με το επιστημονικό προσωπικό της, μπορεί να παίξει έναν θετικό ρόλο σ' αυτόν τον τομέα" τόνισε ο κ. Ποπόφ.

Για την προτίμηση που δείχνουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα, ο κ. Ποπόφ εξήγησε πως "εμείς βλέπουμε ως κράτος την Ελλάδα ως προορισμό πολύ ασφαλή και ευνοϊκό, αφού οι άνθρωποί μας αισθάνονται καλά καθώς βρίσκονται σ' ένα ομόδοξο φιλικό περιβάλλον και δεν είναι και τόσο μακριά- μόλις τρεις ώρες από Μόσχα".

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.