Η απάντηση της Εγνατίας Οδού στον Δήμαρχο Λαγκαδά για τον φωτισμό

Η απάντηση της Εγνατίας Οδού στον Δήμαρχο Λαγκαδά για τον φωτισμό

Ως πλήρως αβάσιμη χαρακτηρίζει η διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ την καταγγελία του δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη

ότι «για περισσότερο από οκτώ μήνες δεν λειτουργούν φωτιστικά σώματα» σε συγκεκριμένα σημεία της Οδού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας, λόγω του ελλιπούς οδοφωτισμού. 

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει ακόμη ότι στην επιστολή του κ. Καραγιάννη προς τον πρόεδρό της, Απόστολο Αντωνούδη, η οποία δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και περιέχει τις σχετικές καταγγελίες, περιλαμβάνονται και άλλες ανακρίβειες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Λαγκαδά της Εγνατίας Οδού έχουν αποκατασταθεί πλήρως, ήδη, από τον Ιανουάριο του 2016, όλες οι ελλείψεις που οφείλονταν σε κλοπές υλικών. 

Στον Α/Κ Κιλκίς-Λαγκαδά (Ασσήρου) του αυτοκινητόδρομου Α25 (Κάθετος Άξονας Σερρών) ο φωτισμός είναι πλήρης με εξαίρεση τον κλάδο Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά/Κιλκίς, στον οποίο γίνονται εργασίες αποκατάστασης κλεμμένων καλωδίων, που αναμένεται να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα.

«Τα εκτενή προβλήματα στον οδοφωτισμό οφείλονται σε κλοπές υλικών από δίκτυο πέραν των ορίων ευθύνης της "Εγνατία Οδός ΑΕ". Η εταιρεία έχει επανειλημμένα ενημερώσει τη ΔΕΗ για την υφιστάμενη κατάσταση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

Όπως προσθέτει η διοίκηση της εταιρείας, σε αυτές τις περιοχές δεν έχει σημειωθεί κανένα ατύχημα, που να σχετίζεται με τον οδοφωτισμό. Κατά το τελευταίο έτος έχει σημειωθεί μόνο ένα ατύχημα, στην περιοχή μεταξύ Α/Κ Λαγκαδά και Α/Κ Κιλκίς, σε τμήμα που δεν προβλέπεται οδοφωτισμός. 

«H επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων αφορά, κατά κύριο λόγο, ενέργειες άλλων φορέων/υπηρεσιών, στους οποίους θα πρέπει πρωτίστως να απευθυνθεί ο Δήμος Λαγκαδά και για το σκοπό αυτό η εταιρεία είναι πρόθυμη να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή», τονίζεται στην ανακοίνωση.