Κατεδαφίζεται το Ορφανοτροφείο στην Τούμπα, που εκκενώθηκε σήμερα από αντιεξουσιαστές (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κατεδαφίζεται το Ορφανοτροφείο στην Τούμπα, που εκκενώθηκε σήμερα από αντιεξουσιαστές (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί σήμερα οι εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου του Ορφανοστροφείου στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη.

Πρόκειται για το κτίριο που τελούσε αρκετό καιρό υπό κατάληψη και στο οποίο σήμερα τα ξημερώματα σημειώθηκε επιχείρηση εκκένωσής του.

Να σημειωθεἰ ότι στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονταν πρόσφυγες και μετανάστες και ομάδες κατοίκων που ήταν αλληλέγγυοι αλλά και άλλοι φορείς όπως κοινωνικά ιατρεία και παντοπωλεία στήριζαν την δομή με αποτέλεσμα να υπάρχει μέσα στο κτίριο  τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (τυποποιημένα τρόφιμα, φάρμακα και άλλα) τα οποία μετά την επιχεἰρηση εκκένωσης σήμερα το πρωί δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Φορείς λοιπόν είναι σε διαπραγματεύσεις με τους υπεύθυνους που διέταξαν την κατεάφιση ώστε να απομακρυνθεί αυτό το υλικό που είναι απαραίτητο.

Μάλιστα νωρίτερα σήμερα οι αντιεξουσιστές που κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεἰα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη στην Εγνατία, έχουν ως αίτημά τους την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, ωστε να διασωθεί το υλικό.

katedafisi orfanotrofeio toympa 1

katedafisi orfanotrofeio toympa 2

katedafisi orfanotrofeio toympa 3

katedafisi orfanotrofeio toympa 4

katedafisi orfanotrofeio toympa 5

katedafisi orfanotrofeio toympa 6

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.