Με τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου συνδέεται ακτοπλοϊκά από Αύγουστο η Θεσσαλονίκη

Με τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου συνδέεται ακτοπλοϊκά από Αύγουστο η Θεσσαλονίκη

Aπό την 1η Αυγούστου ξεκινά το δρομολόγιο σύνδεσης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου πλην της Σάμου, με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μια φορά την εβδομάδα.

 

Η Hellenic Seaways ήδη ανάρτησε το πρόγραμμα δρομολογίων που θα εκτελεί το πλοίο Νήσος Σάμος» για δύο μήνες, από 29 Ιουλίου μέχρι 27 Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει ανοίξει το σύστημα κρατήσεων για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, κάτι που αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το «Νήσος Σάμος» θα συνδέει τέσσερις φορές την εβδομάδα τον Πειραιά με τα λιμάνια των Μεστών στη Χίο και της Μυτιλήνης, αρχής γενομένης από τις 29 Ιουλίου και μια φορά την εβδομάδα θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς - Μεστά Χίου - Μυτιλήνη - Μύρινα Λήμνου - Θεσσαλονίκη, με πρώτο δρομολόγιο αυτό της 1ης Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο καθυστέρησε κατά 1.5 μήνα την έναρξή του αφού έπρεπε η Θεσσαλονίκη με το Βόρειο Αιγαίο από 17 Ιουνίου. Η Hellenic Seaways αγόρασε σε πλειστηριασμό το πλοίο «Ionian Queen» στα τέλη του 2015 έναντι  τριών εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα 18ετές πλοίο, «χτισμένο» του 1988, δυναμικότητας μεταφοράς 700 οχήματων και 2.200 επιβατών αναπτύσσει δε ταχύτητα 22 μιλίων.ένα νέο Σύνταγμα και με ορίζοντα το 2021.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.