''Γόρδιος δεσμός''το θέμα των προσφύγων-Συνάντηση δήμου Θέρμης με εκπροσώπους φορέων

''Γόρδιος δεσμός''το θέμα των προσφύγων-Συνάντηση δήμου Θέρμης με εκπροσώπους φορέων

Για την αντιμετώπισει των προβλημάτων συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των αρμοδίων φορέων, οι οποίοι εμπλέκονται στη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων σε ενοικιασμένο χώρο στα Βασιλικά στις αποθήκες Κορδογιάννη, θα επιδιώξουν το επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Θέρμης και η επιτροπή κατοίκων του,

προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν και να ληφθεί μέριμνα για την πρόληψη νέων προβλημάτων. Αυτό επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση δήμου και επιτροπής, η οποία εκδόθηκε μετά από συνάντηση που είχαν το πρωί, με αφορμή την άφιξη των προσφύγων στην περιοχή και τις εντάσεις που παρατηρήθηκαν κατά την πρώτη ημέρα εγκατάστασής τους.

Όπως αναφερεί το ΑΠΕ, από τη σύσκεψη προέκυψε ότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων είναι μεγάλος για τη χωρητικότητα του συγκεκριμένου χώρου, ενώ διαπιστώθηκε αδυναμία από τους υπευθύνους για τη διαφύλαξη και τον έλεγχο του χώρου. Παράλληλα, εκφράζεται διαφωνία για τη λειτουργία άλλης δομής φιλοξενίας εντός των ορίων του δήμου, υπενθυμίζεται η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη λειτουργία μόνο ενός κέντρου φιλοξενίας στην περιοχή «Τσαϊρια» και ζητείται να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση του χώρου στις αποθήκες Κορδογιάννη, ώστε να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες παραμονής για τους πρόσφυγες.

«Η δημοτική Αρχή, μαζί με την επιτροπή των κατοίκων και τη διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου, θα είναι σε συνεχή διαβούλευση για την αντιμετώπιση των τυχόν προβλημάτων, τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν σε σχέση με τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας. Δήμος και κάτοικοι, ενωμένοι, θα εργαστούμε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, καθώς και για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Οτιδήποτε γίνει έξω από τα ανωτέρω και από αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει, θα μας βρει αντίθετους και απέναντι σε κάθε αρμόδιο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ