Χτυπούσαν με λοστό και αφαιρούσαν χρήματα από πεζούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Χτυπούσαν με λοστό και αφαιρούσαν χρήματα από πεζούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τρεις νεαροί με την χρήση λοστού και σωματικής βίας αφαιρούσαν αντικείμενα και χρήματα απο πολίτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η σκιαγράφηση του προφίλ τριών νεαρών ανδρών, που κατά τα δύο τελευταία, περίπου, έτη, διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών πολιτών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, οδήγησε τους αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λευκού Πύργου και Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, στην ταυτοποίηση των στοιχείων τους και στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων ληστειών.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς άντρες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 18, 19 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι, οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα Μαίου 2014 – Ιανουαρίου 2016, κινούμενοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, με χρήση σωματικής βίας ή τη χρήση σιδερένιου λοστού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν δεκατρείς 13 ληστείες, σε βάρος ισάριθμων ανυποψίαστων πολιτών, αποσπώντας χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται επίσης ότι, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου αλλοδαπού για αποδοχή και διάθεση προιόντων εγκλήματος, καθώς αγόρασε από τους δράστες, κλεμμένο κινητό τηλέφωνο.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.