Απομακρύνθηκαν μπάζα ετών και μεταμορφώθηκε η ανατολική πλευρά του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ)

Απομακρύνθηκαν μπάζα ετών και μεταμορφώθηκε η ανατολική πλευρά του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ)

Oλοκληρώθηκε η απομάκρυνση μπαζών και ογκωδών αντικειμένων, κυρίως στα όρια της ανατολικής πλευράς του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, μετά από συντονισμένη επιχείρηση που διήρκεσε πάνω από 5 μήνες.

 Μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και ατέλειωτοι όγκοι στερεών απορριμμάτων, σκουπίδια, αδρανή υλικά, διαμόρφωναν μέχρι πρόσφατα μια απογοητευτική εικόνα εγκατάλειψης και καταστροφής στο στρατόπεδο.

Μετά την αποχώρηση των στρατιωτικών μονάδων το 2006 υπήρχε δυνατότητα ανεξέλεγκτης πρόσβασης και κίνησης πεζών και οχημάτων, δεδομένου του ότι το στρατόπεδο  είναι σε μεγάλο μέρος της περιμέτρου του, μη περιφραγμένο και η περιοχή μετατράπηκε σε χωματερή.

Ταυτόχρονα όμως άρχισε και η επανάχρηση του χώρου με «μόνιμες» αλλά και περιστασιακές, συχνά αυθόρμητες, χρήσεις.

Ένα τμήμα του πρώην στρατοπέδου οικειοποιήθηκε ο δήμος εγκαθιστώντας αποθήκες και συνεργεία σε όσα κτίσματα της βόρειας πλευράς βρισκόταν σε σχετικά καλή κατάσταση. Στο βόρειο όριο του στρατοπέδου διαμορφώθηκε και ένας πρόχειρος υπαίθριος χώρος στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της συνοικίας Νεοκτίστων, ενώ η νοτιοδυτική πλευρά χρησιμοποιήθηκε κυρίως για  δραστηριότητες του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας και των πιστών, ιδιαίτερα τις Κυριακές.

Και όλες οι παραπάνω διασπαρμένες στο χώρο χρήσεις, συνδυάστηκαν και από άλλες μικρότερης διάρκειας, για διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών και πολιτικών εκδηλώσεων και δράσεων, από συλλόγους, φορείς και από τον ίδιο το Δήμο Παύλου Μελά.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Αθάνατος και αρμόδιος για την υλοποίηση των εργασιών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πετυχημένη προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού με τη χρήση των οχημάτων και του απαραίτητου εξοπλισμού και κάλεσε τους πολίτες σε επαγρύπνηση για να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια θλιβερά φαινόμενα.

pavlou mela 1

pavlou mela 2

pavlou mela 3