Μπουτάρης για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην πλ. Αριστοτέλους: Είμαστε ανατολίτικο παζάρι

Μπουτάρης για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην πλ. Αριστοτέλους: Είμαστε ανατολίτικο παζάρι

Στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πλατείας Αριστοτέλους, μετά τις αρνητικές κριτικές πολιτών, αναφέρθηκε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

 

Να σημειωθεἰ ότι ρεπορτάζ για το «Πώς κρίνουν οι Θεσσαλονικείς τον φετινό στολισμό στην πλατεία Αριστοτέλους» έκανε και το seleo.gr.

«Μας κοροϊδεύουν ότι είμαστε ανατολίτικο παζάρι. Γιατί ψέματα είναι; Τι είμαστε; Παρίσι ή Λονδίνο;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και στάθηκε στο ότι κάθε χρόνο υπάρχουν κριτικές για το χριστουγεννιάτικο στολισμό καθώς σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Ανέφερε επίσης πως είναι προτιμότερο τα παιχνίδια να βρίσκονται εντός του χώρου της Διεθνούς 'Εκθέσεως, ενώ παραδέχτηκε πως στην πλατεία Αριστοτέλους «δεν είναι καλή η κατάσταση».

Όσον αφορά τους πλανόδιους που συγκεντρώνονται στην πλατεία Αριστοτέλους ο δήμαρχος είπε «να αφήσουμε τους ανθρώπους να βγάλουν ένα μεροκάματο. Χριστούγεννα είναι. Η λύση δεν είναι να τους κυνηγάμε. Ο Δήμος δεν μπορεί να επέμβει, θα πρέπει να το κάνει η αστυνομία».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ.Μπουτάρης ανέφερε επίσης πως η διοίκηση είναι κοντά σε συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ για παραχώρηση της Νέας Παραλίας για πενήντα χρόνια στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Για τη νέα «τρύπα», ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας και αφορά εισφορές υπαλλήλων που παρακρατήθηκαν, αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την περίοδο 1999 - 2008, ο κ. Μπουτάρης είπε πως θα πληρωθούν τα χρήματα αυτά, ωστόσο θα ζητήσει από το κράτος «να κάνει ρύθμιση με μεγάλη διάρκεια χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις».

Επιπλέον, ο δήμαρχος στάθηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο από την εταιρία «Hellenic Seaways».

Υποστήριξε χαρακτηριστικά για τη γραμμή που θα εκτελείται από το πλοίο «Νήσος Σάμος» πως «είναι ασπιρινούλα για να περνάει η ώρα. Δεν είναι επιδοτούμενη θα είναι ένα ρίσκο της εταιρίας. Εμείς απαιτούμε πέρα από τη γραμμή σύνδεσης με τις Βόρειες Σποράδες και τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο».

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκαν, επίσης, η διοίκηση, η καλλιτεχνική διεύθυνση και εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος προκειμένου να ενημερώσουν το Σώμα για τα οικονομικά προβλήματα της κρατικής σκηνής.

Με πληροφορίες από makthess.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.