Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτης εταιρείας αποκομιδής απορριμμάτων και μπαζών για περιβαλλοντική ρύπανση (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτης εταιρείας αποκομιδής απορριμμάτων και μπαζών για περιβαλλοντική ρύπανση (ΦΩΤΟ)

Ιδιοκτήτης εταιρείας αποκομιδής απορριμμάτων και μπαζών και ενοικίασης κάδων συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη, καθώς προέβαινε σε παράνομη και ανεξέλεγκτη εναπόθεση στερεών αποβλήτων σε περιοχή του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος του Νομού Θεσσαλονίκης.

 

Πρόκειται για 60χρονο άνδρα σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».

ripansi sillipsi 1

Σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε και την οποία συνέδραμαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν δύο χώροι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου ο 60χρονος προέβαινε σε ανεξέλεγκτες εναποθέσεις στερεών αποβλήτων, αποτελούμενα από μπάζα και απορρίμματα, με αποτέλεσμα, την περιβαλλοντική ρύπανση και αλλοίωση του φυσικού τοπίου.

ripansi sillipsi 2

Χθες το πρωί συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο 60χρονος, να έχει φορτώσει σε φορτηγό ιδιοκτησίας του, ένα μεταλλικό κάδο με μπάζα, με σκοπό να τα μεταφέρει σε έναν από τους παραπάνω χώρους.

ripansi sillipsi 3

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κυνηγετικό όπλο, για την κατοχή του οποίου, ο 60χρονος στερούταν της σχετικής άδειας και (82) κυνηγετικά φυσίγγια.

ripansi sillipsi 4

Επίσης, προέκυψε ότι, σε βάρος του 60χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για πολεοδομική παράβαση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.