Κοινωνικό Φροντιστήριο ΕΛΛΗΝΙΟΝ στον ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης

Κοινωνικό Φροντιστήριο ΕΛΛΗΝΙΟΝ στον ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικογένεια και τους μαθητές, η ομάδα εθελοντών ΕΛΛΗΝΙΟΝ ενώνει τις δυνάμεις της με την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και ξεκινά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου (απέναντι από το Ποσειδώνιο αθλητικό Κέντρο) , κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές της Β και Γ Λυκείου.

 

"Θέλω να τονίσω ότι περιμένουμε τη στήριξη όλων των εκπαιδευτικών της πόλης μας σε μια προσπάθεια που ξεκινάμε ώστε να μην αφήσουμε κανέναν μαθητή χωρίς την αναγκαία στήριξη για τη συνέχιση των σπουδών του στις ανώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης. Μια ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών , με πολύχρονη διδακτική εμπειρία κι αυτό πρέπει να το τονίσω, ξεκινά μια προσπάθεια στην οποία αρωγός μας είναι η Εκκλησία καθώς ο Ιερός Ναός Αγίου Φωτίου , προσφέρει το χώρο του φροντιστηρίου με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο εθελοντισμός στηρίζεται σε ανθρώπους με μεράκι που προσφέρουν ευσυνείδητα τη γνώση στους μαθητές και τις οικογένειές τους που μαστίζονται από την οικονομική κρίση. Γι αυτό ζητάμε τη στήριξη όλων και κυρίως της ευαίσθητης εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας"τονίζει η Πρόεδρος του Ελλήνιον και φιλόλογος Θεοδώρα Λειψιστινού.

Τα μαθήματα που θα διδαχθούν οι μαθητές της Β Λυκείου είναι : Αρχαία, Έκθεση, Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Φυσική, ενώ οι μαθητές της Γ Λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να βοηθηθούν στα : Αρχαία Ελληνικά, Έκθεση, Λατινικά, Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Οικονομία.

Η αίθουσα που παραχωρείται είναι δυναμικότητας 200 ατόμων και η συμμετοχή των μαθητών στο φροντιστήριο θα γίνει ανάλογα με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Δηλώσεις-συμμετοχές για μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς εθελοντές στον υπεύθυνο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου "ΕΛΛΗΝΙΟΝ" Κώστα Μελίδη τηλ 6932318436 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι ή με ηλ ταχυδρομείο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.