Επεισόδια στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μετά τις απολογίες για τη δολοφονία 18χρονου στο Δενδροπόταμο

Ένταση προκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερες τρεις γυναίκες, εκ των κατηγορουμένων για το αιματηρό επεισόδιο στον οικισμό των τσιγγάνων στο Δενδροπόταμο, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας 18χρονος ενώ ο 43χρονος πατέρας του τραυματίστηκε σοβαρά.

 

Μετά το πέρας της διαδικασίας και μπροστά στην οργή συγγενών και φίλων των θυμάτων που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο, οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τις κατηγορούμενες από το υπόγειο του κτιρίου.
Φωνάζοντας "δολοφόνοι" οι συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουκάλια στο βαν της ΕΛ.ΑΣ. που μετέφερε τις τρεις γυναίκες.
Το επεισόδιο έληξε όμως γρήγορα, αφού το αστυνομικό όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε
ενώ στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Λίγο νωρίτερα, ο 6ος τακτικής ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερες τις τρεις γυναίκες.
Στις δύο απ' αυτές, μάνα και κόρη, που κατηγορούνται ως συνεργοί στο επεισόδιο, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα,
ενώ στην τρίτη, που αντιμετωπίζει την κατηγορία τής υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.