Το κυκλοφοριακό το θέμα της συνάντησης του Γ.Μπουτάρη με τον διευθυντή της Τροχαίας

Με το νέο διευθυντή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Φώτη Δομζαρίδη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που παρατηρούνται στην πόλη και αναζητήθηκαν τρόποι να αντιμετωπιστεί το παράνομο παρκάρισμα.Κοινή διαπίστωση υπήρξε ότι η παράνομη στάθμευση έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ιδιαίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ τονίστηκε πως βασική προϋπόθεση είναι η ενίσχυση της δύναμης της τροχαίας και η επικείμενη επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν ακόμη οι πιάτσες των ταξί και η απομάκρυνση των Ι.Χ. που σταθμεύουν σε αυτές, το ωράριο των φορτοεκφορτώσεων και η δημιουργία πάρκινγκ για τουριστικά λεωφορεία.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι τα πλέον κρίσιμα ζητήματα είναι η απελευθέρωση των λεωφορειολωρίδων και η πάταξη της παράνομης στάθμευσης στις βασικές οδικές αρτηρίες, όπως η Τσιμισκή, η Μητροπόλεως και η Αγίου Δημητρίου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Δομζαρίδης ζήτησε τη στήριξη του Δήμου, ως προς το αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο, για την ενίσχυση της δύναμης της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.