Σε... υδροβιότοπους έχουν μετατραπεί οι καλλιέργειες στη Θεσσαλονίκη. Θερμοκηπίου τα περισσότερα προϊόντα στις λαϊκες αγορές της πόλης (ΦΩΤΟ)

Σε απελπιστική κατάσταση έχουν περιέλθει οι αγρότες της Θεσσαλονίκης που βλέπουν τα χωράφια τους να έχουν μετατραπεί σε λίμνες από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Οι εικόνες είναι απίστευτες αφού πρόκειται για χωράφια που βρίσκονται λίγο πιο έξω από την πόλη, τα οποία τροφοδοτούν την λαχαναγορά αλλά και τις λαϊκές.

 

Οι εικόνες είναι από την περιοχή της Νέας Μαγνησίας, δυτικά της Θεσσαλονίκης. Εκεί καλλιεργούνται κυρίως λαχανικά και κηπευτικά προϊόντα όπως κρεμμύδια, κουνουπίδια, λάχανα και μπρόκολα. Εκατοντάδες στρέμματα έχουν καλυφθεί από το νερό με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αγρότες να φυτέψουν ούτε για την επόμενη περίοδο, καθώς όπως υποστηρίζουν τα νερά για να αποτραβηχτούν θα χρειαστούν μήνες. 

> >xorafia plimmyra 03 

Λόγω αυτής της κατάστασης τα κηπευτικά προϊόντα που πουλιούνται στους πάγκους της πόλης είναι θερμοκηπίου, ενώ οι τιμές έχουν εκτοξευθεί. Χαρακτηριστικό είναι πως ένα κιλό μαρούλι έχει φτάσει και τα 3 ευρώ, ενώ ένα κιλό κουνουπίδι τα 2 ευρώ. 

xorafia plimmyra 04 >xorafia plimmyra 05

Για να αποτραβηχτούν τα νερά οι αγρότες έχουν δημιουργήσει με δική τους πρωτοβουλία ένα αυτοσχέδιο χαντάκι έτσι ώστε να φεύγει ο περισσότερος όγκος των νερών.

xorafia plimmyra 01

xorafia plimmyra 02